Je wilt goed slapen, begrijpelijk. Alleen wil het soms niet lukken om goed te slapen. Vooral als het inmiddels een patroon is, kom je daar niet zo makkelijk meer uit. Hier wat ongebruikelijk tips, want al die andere tips heb je vast al gelezen. Wie weet kom je nu net die gouden tip tegen die je zoekt en kun je heerlijk slapen in goedkope boxsprings of een boxspring van 180×200.

Eet meer bananen

Goed slapen zorgt voor een goed serotonine gehalte. Je weet het misschien wel, dat stofje dat ze het ‘gelukshormoon’ noemen. Niet voor niets, serotonine helpt bij het voorkomen van een slecht humeur, depressiviteit en het houdt zelfs de zin in seks op peil. Als het serotonine gehalte dus laag is, waar je met slecht slapen grote kans op hebt, dan is het dus slim om het tekort aan te vullen. Zo houd je jouw stemming beter op peil. Met een slechtere stemming is de kans natuurlijk groter dat je in een vicieuze cirkel blijft hangen. Dus het is goed om dat te voorkomen.

Ik lust geen bananen

Hoor jij bij de mensen die niet van bananen houdt? Dat kan, gelukkig zijn er nog een boel andere voedingsmiddelen. Zo zorgt bijvoorbeeld vlees, avocado en een ei ook voor een goed gehalte aan serotonine. Bij een groot tekort kun je trouwen ook serotonine supplementen gebruiken.

Lees ook Zo houd je een zolderkamer koel in de zomer

goedkope boxsprings

Acceptatie en vertrouwen

Soms is het ook een tijd van acceptatie en vertrouwen op andere tijden. Zeker als je op dit moment in een emotionele achtbaan zit, is goed slapen soms te veel gevraagd. Een overlijden, een scheiding… Er zijn soms heftige gebeurtenissen in het leven, waar je tijd voor nodig hebt. Het komt wel weer. Zo gauw jouw leven weer meer op de rit is, gaat dat slapen ook weer goed.

Boxspring van 180×200 of een leuke goedkope boxsprings

Maak slapen leuk! Zie het als een feestje waarin je jouw eigen rituelen hebt. Daarbij is het natuurlijk meer de bedoeling dat je in een soort zen-toestand komt dan dat je actief een dansje gaat doen op een boxspring van 180×200. Heb je eigenlijk helemaal niet zo’n leuk en goed bed? Dan is het misschien handig om die boxspring van 180×200 te kopen. Het kan ook dat je ergens tussen de goedkope boxsprings wel jouw droombed tegenkomt.

Bekijk ook:

Lees ook:  3 tips voor het creëren van een romantische slaapkamer
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!