Een PVC vloer schoonmaken, je ontkomt er niet aan. Want net als elk andere vloer, wordt een PVC vloer ook op z’n duur vies. Heb jij een prachtige PVC vloer in huis liggen en vraag je je af hoe je die het beste kunt onderhouden? Lees dan snel verder.

 

Kijk uit voor stofjes

Een PVC vloer schoonmaken kost niet veel moeite als je het netjes bijhoudt. Zo is een PVC vloer ontzettend gevoelig voor kleine krasjes. De grootste oorzaak van kleine krasjes zijn stofjes. Tussen stofjes kunnen vaak kleine zandkorreltjes verscholen zitten of minuscule glassplintertjes. Wat een hele handige en vooral makkelijke methode is om deze stofjes de deur te wijzen is door dagelijks een rondje door het huis te lopen met een vloerreiniger. Een vloerwisser van het merk Swiffer wordt veel gebruikt. Deze houdt de stofjes vast, zodat ze niet door het huis heen gaan dwarrelen. Zo hoef je die vervelende stofzuiger ook een stuk minder de kast uit te halen.

 

Gebruik geen zeep!

Als je iets wilt schoonmaken is de meest logische gedachte om zeep te gebruiken. Toch werkt dat bij een PVC vloer schoonmaken net iets anders. Waarom? Schoonmaakmiddelen met zeep zoals allesreiniger en groene zeep laten strepen achter op de vloer. Naast dat de strepen zorgen voor een slordige uitstraling geeft het vaak ook nog eens doffe plekken. Wat kun je dan wel het beste gebruiken voor het schoonmaken van PVC vloeren? Gewoon lauw tot warm water, simpeler kan haast niet. Is je vloer zo vies dat je het niet schoon krijgt met water? Dan kun je altijd een scheut schoonmaakazijn of PVC vloer reinigingsmiddel gebruiken.

 

PVC vloer schoonmaken met stoomreiniger?

Tegenwoordig worden vloeren ook vaak schoongemaakt met stoomreinigers. Dat is mogelijk als het héél voorzichtig wordt gedaan. Ga je te grondig in de weer, dan zou de lijm aan de onderkant van de vloer kunnen loslaten. Let er daarom op dat je de stoomreiniger op een zo laag mogelijke stand zet. Gebruik een vezeldoekje zodat er nog ruimte is tussen de vloer en de stoom. Ga tijdens het stomen langzaam over de vloer, maar niet te lang op één plek.

Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “verbouwen of verhuizen? Zo bepaal je dat

Lees ook:  Hoe een opgeruimde woning voor meer woonplezier kan zorgen
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Leave a Reply