Heb je altijd al eens willen slapen in een hemelbed met gordijnen, zoals in films en series? In tegenstelling tot deze films en series, is het slapen in dit bed niet alleen voor de rijken en de adel. Hieronder lees je meer over wat je precies moet weten als je wilt slapen in dit bed.

hemelbed met gordijnen

Zelf een hemelbed maken

Hoewel je een compleet hemelbed kan vinden in meerdere beddenwinkels, is het ook mogelijk om het bed zelf te maken. Hierbij neem je het bed dat je al hebt en hang je er gordijnen omheen. Dit kan je makkelijk doen met de gordijnrails van IKEA. Als je het hele doe-het-zelf pakket hebt gekocht, kun je beginnen met de constructie. De eerste stap is om een beeld te krijgen van waar de rails komen te hangen door deze op de grond om het bed heen te leggen. Als een rail te lang is, kun je deze met een handzaag korter maken.

Als je eenmaal een vorm hebt waar je blij mee bent, kun je de rails aan elkaar verbinden met de connectoren die inbegrepen zitten in het VIDGA bouwpakket. Boor de gaten voor het beslag, waaraan je de rails ophangt, in het plafond. Schroef het beslag in het plafond en verbindt de rails ermee. Nu dat de rails zijn opgehangen, kun je de runners waaraan de gordijnen komen te hangen in de rails schuiven. Klik ten slotte alles goed vast met de sluitstukken van het pakket. En voilà, daar hangen de gordijnen voor het maken van jouw hemelbed.

hemelbed met gordijnen

Sier de kamer op met een hemelbed

Je ziet vaak dat bedstellen worden overschaduwd door hoge plafonds, omdat ze heel veel verticale ruimte openlaten. Door een hoog hemelbed in huis te hebben, kun je deze lege ruimte opvullen, waardoor jouw kamer er een stuk gevulder uitziet. Daarnaast heeft het bed een erg romantische en gezellige look, waardoor je hele kamer meer klasse uitstraalt. Toch is het bed niet alleen voor romantici, aangezien er ook veel strakkere varianten zijn, die modern en industrieel ogen. Zo heb je bijvoorbeeld een hemelbed dat volledig van metaal is gemaakt, wat goed past bij een industrieel interieur.

Er zijn verschillende modellen waaruit je kunt kiezen. Een groot verschil dat er is tussen deze diverse modellen is dat het bed pilaren kan hebben of niet. Als je – zoals hiervoor is uitgelegd – je eigen gordijnrails ophangt, heb je geen steunpilaren op het bed. Een bed dat wel steunpilaren heeft, lijkt meer op een hemelbed dat je in films zou zien. De pilaren zorgen namelijk voor die middeleeuwse look die erg populair is voor film.

hemelbed met gordijnen

Slaap met een veilig gevoel

Omdat je in een hemelbed ligt tussen gordijnen, zul je met een gevoel van veiligheid slapen. Dit gevoel is anders dan het gewone veiligheidsgevoel dat je krijgt van de sloten op jouw deur die je hebt laten installeren door een professionele slotenmaker in Limburg. Met de gordijnen voel je je een stuk minder bekeken, waardoor je meer een gevoel van privacy krijgt.

Lees ook:  Welke bank past bij jou

bekijk ook:

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!