Nu de winter langzaam aan het aflopen is en we überhaupt een hele zachte winter hebben gehad, is het weer tijd om flink aan de slag te gaan in de tuin. Dat is fijn! Weg met alle dorre takken en blaadjes, en terug naar groen met bloemen! Hoe pak je tijd voor de tuin het beste aan? Wat ga je als eerste doen en hoe zorg je ervoor dat alles er weer tip top uit ziet? Het begint sowieso, altijd, met opruimen.

Tuinafval container huren

De winter maakt meestal veel rotzooi in je tuin. Het is fijn als je van al die rotzooi meteen af kunt komen. Toch is dat niet zo vanzelfsprekend als je zou hopen. Meestal zijn er vooral heel veel dorre takken (oud snoeiafval) die een flinke hoop aan ruimte in beslag nemen. Je gewone container is hier al snel niet genoeg voor en het is een slecht begin van je hernieuwde tuin. Een tuinafval container huren is dan ook geen slecht idee. Ga je een tuinafval container huren dan kun je alles meteen kwijt en hoef je hier niet meer naar om te kijken. Een goed begin.

Herorganiseren

Soms heb je planten die je elke jaar weer terug wilt laten komen die na de winter weer terug zouden moeten komen. Het kan echter ook zijn dat je voor andere planten wat meer moeite moet doen of je tuin wilt herorganiseren. Als alles is opgeruimd is het een ideaal moment om dit te bekijken. Zo kun je grond gaan omspitten in opnieuw klaarmaken voor nieuwe zaden, maar je kunt ook complete nieuwe bakken aanleggen om echt iets nieuws te maken.

Planten en zaaien

Dan komt het leukste! De nieuwe dingen in je mooi opgeruimde tuin aanleggen. Alle bloembollen en zaadjes die je wilt, compleet nieuwe planten of struiken, alles kan opeens weer! Als je echt thuis bent in tuinieren of inrichten gewoon superleuk vindt, dan kun je gaan sorteren op kleur en mode. Dit kan je tuin elk jaar vers houden omdat er altijd weer iets anders te zien is. Ook is het perfect om bijvoorbeeld te beginnen met stekken en een plan te maken voor de kas. Hou ook zeker de rol van onkruid in je tuin in de gaten, want niet al het onkruid is echt onkruid. Soms is het juist een mooie aanvulling op je collectie!

tuinafval container huren

Oogsten

Wat je zaait kun je oogsten natuurlijk, en voor je het weet is het tijd om te genieten van wat je allemaal hebt geplaatst! Dit hoeven niet alleen maar eetbare producten te zijn (wist je trouwens dat je veel bloemen ook kunt eten?) maar het kan ook betekenen dat je bloemen en planten verder gaat verpotten en verstekken om het plezier nog verder uit te breiden. Ook superleuk om cadeau te geven.

Bekijk ook:

Lees ook:  Buro van Rooijen: Meesterlijk in buitenruimtecreatie
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!