Een hotelkamer huren voor een romantische avond? Dat is nergens voor nodig. Met deze tips tover jij jouw slaapkamer om tot een romantische en knusse slaapkamer waar je iedere avond weer van kunt genieten.

Romantische slaapkamer tip 1: een goed bed

Het klinkt zo simpel, maar het bed is zo’n eyecatcher dat het een jouw slaapkamer kan maken of breken. Een bed zorgt niet alleen voor een goede nachtrust en ontspanning, maar brengt bepaald ook de sfeer van de slaapkamer. Een boxspring is toch de meest ideale luxe en oogt vaak goed afgewerkt. Kies eens voor een warme kleur zoals beige of oudroze in plaats van zwart. Dit creëert meer warmte. Kleed vervolgens het bed sfeervol aan met een mooi beddengoed, sierkussens, plaids en extra dekens. Dat maakt het knus en uitnodigend.

Tip 2: Sfeerverlichting

Er zijn diverse soorten verlichting voor in de slaapkamer, maar sfeerverlichting en kaarsen zijn by far het meest sfeervol. Denk bijvoorbeeld aan een lamp die je kunt dimmen of slingerlampjes. Zet eventueel een kaarsje op het bijzet tafeltje voor extra sfeer. In feite kun je meerdere soorten verlichting toepassen in de slaapkamer. We begrijpen best dat als je in de avond iets in je slaapkamer zoekt, je misschien goed licht kunt gebruiken. Daarom zeggen we ook zeker niet dat het één beter is dan het ander. Maar zeg nou zelf: een felle lamp met witlicht is niet bepaald gezellig toch?

Tip 3: Houd je slaapkamer netjes

Eerst een berg kleding van je bed afhalen voordat je erin kunt duiken? Dat is niet echt romantisch hè? Een opgeruimde slaapkamer brengt veel meer rust en is een belangrijke factor voor romantiek tussen de lakens. Ga eventueel voor een ruime en gesloten kledingkast, zodat alles erin past en weggewerkt kan worden. Beter één grote kledingkast, dan vele kleine kasten die rommelig ogen. Heb je een kleine slaapkamer? Kies dan voor een opbergboxspring. Deze heeft extra opbergruimte onder de matrassen. Dat is nog eens ideaal.

We hopen dat je wat aan deze tips hebt. En vergeet natuurlijk niet om ook het ideale ondergoed dames te kopen voor een perfecte romantische avond. Houd je van een slaapkamer waarin je helemaal tot rust kunt komen? Lees dan ook zeker onze blog met tips voor een ontspannen slaapkamer.

Lees ook:  Kenmerken van een moderne woonstijl
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!