Gaat u verhuizen of verbouwen en weet u niet wat u aan moet met die ronde tafel? Ronde tafels zijn niet altijd makkelijk om te combineren met de rest van uw interieur. Zo kan de tafel onooglijk afsteken tegen de vloer. Hieronder vindt u meer duidelijkheid over hoe u het beste een ronde tafel kunt combineren met een vloer.

Een houten tafel combineren

Allereerst is het goed om te weten waarvan uw ronde tafel is gemaakt. Is de tafel van hout, of van kunststoffen? Aan de hand hiervan zijn er een aantal stylingtips die u vertellen welke vloer u hierbij het beste kunt gebruiken. Zo past een houten vloer erg goed bij een houten ronde tafel, met de mogelijkheid om verschillende soorten houten te combineren. Het gebruik van diverse houtsoorten kan een mooi contrast opleveren, waardoor uw interieur niet saai uitvalt. Zorg er wel voor dat uw vloer goed vlak is, voordat u laminaat of parket gaat leggen, zodat deze langer mee kan gaan en geen hobbels oplevert. Een vloer egaliseren is vooral nodig wanneer u een ouder huis heeft, omdat hierin de vloer soms niet voldoende is afgewerkt. Daarnaast kan een houten ronde tafel ook goed matchen met een grijze gietvloer, omdat het hout op deze manier goed opvalt. Zorg hierbij wel voor wat kleurrijke kussens, zodat het geheel niet te grauw wordt.

ronde tafel

Een tafel van metaal combineren

Als u een ronde tafel van metaal heeft, dan kunt u een mooi contrast krijgen door deze op een houten vloer te plaatsen. Hierdoor krijgt uw inrichting een moderne, minimalistische look. Als de tafel zelf of het onderstel erg donker kleurt, dan kunt het beste gaan voor een lichtere houttint. Als het hout natuurlijke oneffenheden bevat, zorgt dit alleen maar voor een mooier resultaat. Ook hier is het wel belangrijk dat er genoeg kleur in het interieur blijft door bijvoorbeeld een gekleurd tapijt onder de tafel te leggen. Dit creëert een intieme, gezellige sfeer. Als u het niet te opvallend wilt laten lijken, dan is het aangeraden om een tapijt te kiezen met een zachtere kleur, zoals beige, nude, of grijs.

ronde tafel

Een industriële ronde tafel combineren

Bij industriële meubels zijn er veel mogelijkheden. Een industriële pvc vloer of een betonvloer zorgt voor een strak design en is ook wat makkelijker aan te leggen dan een houten vloer. Dit kan echter zorgen voor een hele zakelijke look, die niet iedereen even mooi vindt. In dit geval kunt u ook kiezen voor een natuurstenen vloer. Deze zorgt voor een goede balans tussen stoer en zakelijk. De vloer kan ook worden gepolijst, zodat de vloer niet al te ruw oogt. Een vloer van natuurstenen tegels is van nature een beetje vettig en kan daardoor makkelijker worden schoongemaakt.

Lees ook:  Een comfortabel leven dankzij technologie
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!