Bij het inrichten van een huis is er vaak een centrale stijl gekozen. Het is dan ook belangrijk dat de vloer die je kiest hierbij aansluit. Elke vloer heeft zijn eigen unieke eigenschappen en uitstraling, en deze moeten wel bij de sfeer passen in huis. In deze blog gaan we je helpen om de juiste vloer te kiezen die past bij jouw interieurstijl.

Moderne stijl

In een moderne interieurstijl zie je vaak strakke lijnen, eenvoud en minimalisme. Het doel is om een gestroomlijnde en eigentijdse uitstraling te creëren in je interieur. Bij het kiezen van de juiste vloer is het belangrijk om deze moderne esthetiek te behouden. Laminaatvloeren en tegelvloeren met een gladde afwerking zijn uitstekende keuzes. Ze bieden niet alleen een eigentijdse look, maar zijn ook gemakkelijk te onderhouden. Laminaatvloeren kunnen verschillende texturen en patronen nabootsen, waardoor je veel mogelijkheden hebt om een vloer te kiezen die perfect past bij jouw moderne interieurstijl. Tegelvloeren met een gladde afwerking, zoals keramische of porseleinen tegels, kunnen een strakke en naadloze uitstraling creëren. Kies voor neutrale kleuren zoals wit, grijs of zwart om de moderne uitstraling te versterken.

In deze blog lees je meer over de moderne interieurstijl.

Klassieke stijl

Bij een klassieke interieurstijl draait alles om elegantie, verfijning en tijdloze charme. Een belangrijk aspect van deze stijl is het gebruik van houten vloeren. Kies voor parketvloeren of massief houten vloeren met een rijke kleur en decoratieve patronen. Deze vloeren voegen warmte en karakter toe aan de ruimte en creëren een sfeer van luxe en traditie. Houten vloeren passen perfect bij klassieke meubels en accessoires. Denk aan diepe tinten zoals mahonie, kersenhout of eiken. De vloeren kunnen worden afgewerkt met een glanzende vernislaag om hun natuurlijke schoonheid te benadrukken.

Landelijke stijl

Een landelijke interieurstijl roept een gevoel van rust, comfort en eenvoud op. Natuurlijke materialen spelen een belangrijke rol in deze stijl, en dit geldt ook voor de vloerkeuze. Houten vloeren passen perfect bij de landelijke sfeer. Kies voor lichte tinten zoals eiken of grenen om een warm en uitnodigend gevoel te creëren. Het is ook mogelijk om te kiezen voor vloeren met een verouderde of gebleekte afwerking, waardoor een rustiek en landelijk karakter ontstaat. Tapijten kunnen ook een mooie aanvulling zijn op de landelijke stijl, vooral als ze natuurlijke vezels hebben zoals jute of wol. Het belangrijkste is dat de vloer een gevoel van authenticiteit en verbondenheid met de natuur uitstraalt.

vloer interieurstijl

Industriële stijl

De industriële interieurstijl draait om het benadrukken van ruwe, onafgewerkte elementen. Dit geldt ook voor de vloerkeuze. Betonnen vloeren zijn uiterst geschikt voor deze stijl. Ze geven een stoere en industriële uitstraling aan de ruimte. Betonnen vloeren zijn duurzaam, gemakkelijk te onderhouden en kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt. Een andere optie is om te kiezen voor tegels met een betonlook. Deze tegels hebben het uiterlijk van beton, maar zijn vaak gemaakt van keramiek of porselein, waardoor ze duurzamer zijn. Ze kunnen een vergelijkbaar effect bereiken en passen goed bij de industriële esthetiek. Het ruwe en minimalistische karakter van de vloer zal de industriële stijl versterken en een trendy en urban gevoel creëren.

Lees ook:  7 Manieren om meer leefruimte te creëren

Heb jij een industrieel interieur? Kijk dan op deze website voor de mooiste beton design vloeren!

Scandinavische stijl

De Scandinavische interieurstijl staat bekend om zijn eenvoud, functionaliteit en lichte kleuren. Bij het kiezen van een vloer voor een Scandinavisch interieur zijn lichte houten vloeren een uitstekende keuze. Berken of esdoorn zijn populaire houtsoorten die passen bij de Scandinavische stijl. Het lichte hout reflecteert het natuurlijke licht en creëert een luchtige en frisse sfeer in de ruimte. Het is belangrijk om te kiezen voor een matte afwerking om de natuurlijke uitstraling van het hout te behouden. Naast houten vloeren kunnen ook lichte en neutrale tegels, zoals witte keramische tegels. Het doel is om een rustige en minimalistische basis te creëren die de andere elementen in de ruimte in het middelpunt plaatst.

Mediterrane stijl

De mediterrane interieurstijl is geïnspireerd door de landen rondom de Middellandse Zee en roept een gevoel van warmte, kleur en rustieke schoonheid op. Een belangrijk aspect van deze stijl is de keuze van de vloer. Terracotta tegels zijn kenmerkend voor de mediterrane stijl. Ze brengen warmte en karakter in de ruimte en creëren een rustieke en authentieke sfeer. Marmeren vloeren zijn ook populair in de mediterrane interieurs. Ze voegen een vleugje luxe en elegantie toe aan de ruimte. Kies voor warme tinten zoals aardetinten, rood of oranje om de mediterrane sfeer te versterken. Het is belangrijk om de vloer te combineren met andere elementen zoals stenen muren, houten meubels en kleurrijke accessoires. Zo ontstaat er een harmonieus geheel te dat doet denken aan de prachtige mediterrane landschappen.

Wil jij graag een tegelvloer? Lees dan hier de trends op het gebied van tegels.

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!