De moderne woonstijl is hedendaags en wordt steeds meer toegepast bij nieuwe woningen. Zeker ook bij renovaties van oudere huizen wordt de moderne stijl steeds meer normaal. Vaak wordt er gedacht dat deze stijl een kille en kale uitstraling heeft, maar dit is zeker niet geval. Wel is het een vrij minimalistische stijl die makkelijk te herkennen is. Veel oudere huizen worden verbouwd met een moderne stijl in gedachte om de waarde en populariteit van een huis omhoog te krijgen. Gezien de grote populariteit van deze stijl is het zeker een voordeel als een huis een moderne stijl heeft bij het betreden van de woningmarkt. De moderne stijl is te herkennen aan een aantal elementen. Het draait bij deze stijl vooral om strakke lijnen en minimalistische decoratie.

betonlook behang

Strakke en rustige uitstraling

De moderne stijl straalt vooral veel rust uit. Door de strakke lijnen en weinige decoratie wordt er een ruimtelijk gevoel gecreëerd. Doordat de ruimte niet volledig is gevuld met decoratie en meubelen oogt de stijl netjes en opgeruimd. Als je dus een druk leven hebt kan een moderne woonstijl een beetje rust bieden bij thuiskomst. Bij een moderne stijl is het dus vooral de bedoeling dat er een ruimtelijk gevoel is. Doormiddel van het doorbreken van bepaalde muren kan er een grotere leefruimte gecreëerd worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het samenvoegen van de keuken- en de leefruimte. Door het samenvoegen van twee veelgebruikte ruimtes in het huis kun je een stuk meer het ruimtelijke gevoel van de moderne stijl creëren. Vaak wordt er gebruikgemaakt van gietvloeren om de vloer zo strak mogelijk uit te laten zien. De muren zijn vaak wit of er wordt gebruikgemaakt van betonlook behang.

betonlook behang

Rustige kleuren met uitgesproken accenten

De meest gebruikte kleuren in de moderne stijl zijn wit, grijs en zwart. Dit zijn allemaal rustige kleuren die als basis dienen voor het interieur. Wit wordt vaak gebruikt voor de muren of het plafond, maar komt ook terug in de meubelen. Het grijze aspect is kenmerkend voor de vloer of muur door middel van bijvoorbeeld betonlook behang. Om de stijl toch een huiselijke en warme uitstraling te geven kan er gebruikt worden gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout. Hout accenten in meubelen en decoratie zorgt dan voor een warm gevoel bij thuiskomst. Toch is de moderne stijl niet geheel kleurloos en rustig. Vaak wordt er bij de accenten van de stijl juist gebruikt van fellere kleuren. Zo is het zeker niet gek als je fel gele kussens of kunst tegenkomt in een modern huis. De moderne stijl is dus zeker geen kille stijl, maar kan ook heel warm aandoen.

Betonlook behang of andere betonaccenten

Zoals eerder gezegd behoort grijs tot een van de basiskleuren van de moderne stijl. Een veelvoorkomende materiaalsoort is dan ook beton. Vaak zie je bij de moderne stijl bettonnen gietvloeren. Ook is het erg populair om betonlook behang te gebruiken. Betonlook behang lijkt tegenwoordig erg veel op echt beton. Het is dan ook een makkelijk en goedkoop alternatief bij het creëren van een moderne uitstraling. Beton geeft een ruimte namelijk meteen de strakke uitstraling die zo kenmerkend is voor deze stijl.

Lees ook:  Hoe een opgeruimde woning voor meer woonplezier kan zorgen
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

6 Comments

Leave a Reply