Is jouw badkamer of keuken toe aan een nieuwe look? Tegels zijn weer helemaal terug van weggeweest. Natuurlijk zijn ze nooit helemaal verdwenen, maar na decennia geleden de meest kleurrijke tegels te zien in interieurs, waren ze de laatste tien tot vijftien jaar vrij basic. Tegels in de badkamer werden ingewisseld voor tijdloze witte of zwarte design tegels en de tegels in de keuken werden een geschilderde muur. Gelukkig komt daar nu verandering in. Wij nemen graag de tegel trends van 2022 met jou door. Wie weet kun je hier je inspiratie uithalen voor jouw badkamer of keuken.

Trend 1. Gekleurde tegels in visgraatverband

De visgraatvloer was al langere tijd een grote trend, maar deze zien we nu ook terugkomen in nieuwe badkamers. Langwerpige tegels worden in een visgraat verband geplaatst en zorgen een speelse en vrolijke uitstraling in je badkamers. Als je graag kleur wilt toevoegen in je badkamer, maar het wel rustig wil houden, zijn groene badkamertegels of licht roze tegels ideaal om mee te werken. Als je liever gaat voor een donkere, luxe uitstaling in je badkamer, kies dan voor visgraat tegels in het zwart.

Trends 2. Betonlook tegels

Ben jij fan van de industriële stijl? Beton look badkamertegels zorgen voor een robuuste look. Beton geeft een natuurlijke uitstraling aan de ruimte en kun je met allerlei andere materialen en kleuren combineren. Bij betontegels kunt je kiezen voor grote wandtegels. Dit creëert rust en ruimte in de badkamer. Ideaal als je een wat kleinere badkamer hebt. Let wel op bij geen tot weinig natuurlijke lichtinval. Een badkamer met betonnen tegels kan dan al vrij snel aanvoelen als een gevangenis. Betonnen tegels werken dan ook het best bij badkamers met veel lichtinval.

Trend 3. Marmeren tegels

Wil jij graag een luxe uitstraling in jouw keuken of badkamer? Ga dan voor marmeren tegels. Marmeren tegels zijn bijzondere tegels. Marmer heeft namelijk een aderstructuur die in iedere tegel weer anders is. Als je een grote badkamer hebt, kun je het beste gaan voor een duidelijke marmerstructuur. Is dit niet het geval, kies dan voor marmeren tegels met een milde structuur. Marmeren tegels zijn daarentegen wel vrij prijzig. Gelukkig is er ook een breed aanbod aan namaak marmeren tegels. De marmerlook tegels zijn dan meestal gemaakt van keramiek.

Trend 4. Terrazzo tegels

Terrazzo tegels zorgen voor een retro uitstraling in jouw keuken of badkamer. De oorsprong van deze stijl ligt in Italië en zijn gemaakt van marmer, kwarts of graniet. Als je houdt van een retro jaren ’60 look of juist een nostalgische sfeer wilt creëren in je nieuwbouwhuis, dan zijn deze langwerpige tegels perfect. Terrazzo tegels zijn dan ook vaak verkrijgbaar in klassieke kleuren, zoals olijfgroen en Engels rood.

Trend 5. Metallic tegels

Nog niet veel mensen hebben ervan gehoord en dat is zonde, want metallic tegels zijn echte blikvangers. Ze zijn zowel te gebruiken voor je badkamer als keuken. Werk je bijvoorbeeld veel met hout en zwarte kleuren in je keuken? Dan passen gouden tegels in de keuken daar goed bij. Wees niet bang om te werken met dit soort kleuren. Je hoeft echt niet deze tegels op een hele wand te plaatsen. Een halve wand kan al enorm veel doen voor de ruimte.

Lees ook:  Voordelen van een draaibaar tv beugel

Ben jij helemaal gek op de betonlook? Lees dan onze blog met tips voor een betonlook in jouw badkamer. Is juist jouw woonkamer toe aan een opfrisbeurt? Geen probleem, onze website staat namelijk ook boordevol woonkamertips.

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!