Ben je helemaal happy met je woning en vind je het misschien tijd worden voor een kleine gezinsuitbreiding? De aanschaf van een puppy kan de start zijn voor een gelukkig huisje, boompje, beestje verhaal! Trouwe viervoeters zijn je allerbeste vriend en zijn er voor je in voor en tegenspoed. Bij de aanschaf van een puppy komt echter veel kijken, zeker als je nieuw bent in het hele proces. Wij geven drie handige tips die belangrijk zijn voordat je een puppy gaat kopen.

Tip 1: Welke hond past bij mij?

Wanneer je hebt besloten om een hond te gaan nemen, moet je allereerst een paar dingen op een rijtje zetten. De eerste vraag die je jezelf dient te stellen, is óf een hond bij jou past. Vervolgens kun je gaan bepalen wélke hond bij jou past. De keuze is natuurlijk ontzettend groot, dus denk goed na over die vraag. Honden komen in verschillende soorten en maten: sommige hebben veel haren, andere weer niet. Ben je zelf sportief en ben je van plan om lange wandelingen te maken? Of ben je opzoek naar een rustige hond om mee op de bank te knuffelen? Wil je een reu of een teef?
Dit zijn slechts enkele dingen die je voor jezelf dient uit te zoeken alvorens je contact gaat opnemen met een fokker.

Tip 2: Let goed op de kosten van een puppy

Hiermee bedoelen we niet alleen de geldkosten. Een hond, zeker op jonge leeftijd, kost veel tijd. Hier dien je zelf tijd en geduld voor te hebben. Een puppy heeft veel aandacht nodig, het moet natuurlijk zo snel mogelijk zindelijk worden. Plan daarom vrijwel direct na de aanschaf van een puppy een puppycursus in. Je leert hier niet alleen je puppy zindelijk worden, het is een sociale plek voor puppy’s om leren om te gaan met andere honden. Verder dien je een hond ook minimaal drie keer per dag uit te laten, het is dus belangrijk dat je hier ook tijd voor hebt.
De kosten voor de aanschaf van een puppy kunnen nogal verschillen per ras. Het onderhoud verschilt weer minder. Houd rekening met kosten zoals inentingen, castratie, puppycursus, verzorgingsspullen et cetera. Daarnaast komen nog de standaard kosten als voeding, trimmen, belasting, verzekering en vaccinatie onder andere. Ook erg belangrijk is de gebitsbehandeling van een hond.

Tip 3: De juiste fokker kiezen

Doe voordat je een puppy gaat kopen goed onderzoek naar de juiste fokkers. Er zijn veel malafide handelaren op de markt die het welzijn van de dieren niet op orde hebben. Wanneer je een adres op internet vindt van een fokker, zoek dan altijd even naar ervaringen over deze aanbieder. Als je denkt een goed adres te hebben gevonden, verzoek dan altijd dat je langs wilt komen om te kijken naar het nest. Zo kun je de thuissituatie van de fokker bekijken en oordelen over het welzijn van de honden. Nederlandse fokkers dienen altijd een UBN-nummer te kunnen tonen. Dit nummer is door de overheid verstrekt en betekent dat je bij een erkende fokker koopt. Het wil echter niks zeggen over de gezondheidsstatus van een nest.

Lees ook:  Je leven duurzamer gaan leiden

Denk dus goed na voor de aanschaf van een puppy, je zult achter veel tijd besparen als je van te voren goed onderzoek doet naar het nemen van een trouwe viervoeter!

Bekijk ook:

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!