Niemand houdt er van om wilde muizen in zijn huis te hebben. Hier wil je dan ook zo snel mogelijk iets aan doen. In deze blog behandelen we hoe je het best muizen in huis kunt bestrijden. Muizen zijn namelijk niet gezond voor mensen. Ze kunnen gezondheidsrisico’s met zich meebrengen doordat ze erg onhygiënisch zijn. Op deze manier worden dan ook vaak ziektes overgedragen. Dit kan door bijvoorbeeld het contact met muizen zelf, muizenuitwerpselen en soms zelf de lucht die muizen achterlaten. Het komt er dus op neer dat je muizen zo snel mogelijk wil vangen als ze in je huis zitten.

Hoe vang je een muis?

Er zijn verschillende manieren om een muis in je huis te vangen. Een van de meest bekende manieren is door middel van een muizenval. Dit komt doordat de muizenval een enorm effectieve manier is om een muis in je huis te vangen. Een andere manier om een muis te vangen is door middel van een muizenkooi.

lees ook Een nieuw dak, waar moet je op letten?

Het gebruik van een muizenval

Het is vrij simpel om een muizenval te gebruiken. Allereerst kiest u lokaas. Hiervoor kunt u bijvoorbeeld pindakaas gebruiken. Dit plaatst u in of op de val. Hierna kunt u het koperen slagstuk terug trekken. Terwijl u het slagstuk omlaag houdt, stopt u de bijgeleverde pin door de opening waar het lokaas ligt. We raden aan om dit soort vallen op meerdere plekken te zetten waar u last heeft van muizen. Wel is het belangrijk om andere personen op deze locatie in te lichten over deze vallen. Zo voorkomt u ongelukken.

Andere soorten muizenvallen

Er zijn genoeg andere soorten muizenvallen. Deze zijn doorgaans een stuk minder effectief. Zo is er bijvoorbeeld ook een muizenkooi op de markt. Hiermee vangt u de muis en kunt u de muis weer uitzetten aan bijvoorbeeld een bosrand. Dit is niet handig als u aan de bosrand woont, klik hier als u meer wil weten over muizenbestrijding met een huis in de natuur. Het nadeel hiervan is namelijk dat er ook andere dieren in deze muizenkooi vast kunnen komen te zitten. Ook is het lastig omdat deze kooien vaak groter van formaat zijn dan de muizenvallen.

We raden het te allen tijden af om met muizengif te gaan werken. Muizengif kan namelijk schadelijk zijn voor de gezondheid van mensen en van huisdieren.

Het best kunt u nog een professional inschakelen om muizen te bestrijden. Kijk hiervoor de website van ongediertebestrijding Nederland

 

Bekijk ook:

Lees ook:  Het verzamelen van sloop afval
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!