In de 20e eeuw, maar voornamelijk in de 21e eeuw, zorgt technologie ervoor dat er steeds meer mogelijk is. Technologie blijft zichzelf voortdurend verbeteren, waarbij er ook vaak de nodige nieuwe uitvindingen worden bedacht. Al deze hulpmiddelen zorgen er uiteindelijk voor dat ons leven makkelijker gemaakt wordt. Denk maar eens aan het internet, waarbij je alles zo hebt opgezocht. Of onze smartphones, die vrijwel alles kunnen wat een computer ook kan. Verwacht wordt dan ook dan wij als mensheid, onszelf steeds sneller gaan ontwikkelen. We bedoelen dan op het gebied van technologie en hoe rigoureus het onze samenleving verandert en versnelt. Natuurlijk heeft elke verandering zo zijn voor- en nadelen.

Gemak in huis

In de laatste 20 jaar is er op het gebied van wonen veel veranderd. Niet per se in de bouw van het huis zelf, maar meer wat er zich in het huis bevindt. Zo bevat vrijwel elk huis een wifi-punt, waar dat 20 jaar geleden nog 1 vaste lijn was. Ook qua onderhoud van het huis is er veel versoepeld. Dankzij uitvindingen die ons dagelijks leven makkelijker maken, hoeven we ons steeds minder druk te maken. Een van deze uitvindingen is de robotstofzuiger. De robotstofzuiger kun je persoonlijk instellen, zodat deze op bepaalde tijdstippen vanzelf rond gaat rijden. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld drogers en wasmachines. Tegenwoordig kun je deze instellen en aanzetten via jouw smartphone. Hetzelfde geldt voor enkele robotstofzuigers. Al met al kun je vaststellen dat nieuwe technologieën ons leven in huis veel makkelijker heeft gemaakt, wat er soms toe leidt dat we iets luier worden.

robotstofzuiger

Uitvindingen voor een betere wereld

Naarmate onze aarde drukker wordt en er rekening gehouden moet worden met klimaatverandering, zijn er ook genoeg ideeën om ons leven te verbeteren. Dit zal in veel gevallen ook noodzakelijk zijn om een duurzame toekomst te kunnen garanderen. Tegenwoordig worden er bijvoorbeeld al bij veel huizen zonnepanelen geïnstalleerd. In combinatie met een betere isolatie kan dit ervoor zorgen dat je vrijwel geen onnodige energie meer verliest in huis. Op deze manier kunnen alle elektronische apparaten in huis, zoals de robotstofzuiger, met zonne-energie functioneren.

Om het voedsel- en watertekort op aarde aan te pakken, zullen er veel innovatieve ideeën moeten komen. 2 van zulke ideeën zijn verticale landbouw en het omzetten van zeewater naar drinkwater. Deze innovaties zijn zeker noodzakelijk, aangezien de wereldbevolking alleen maar blijft stijgen en de vraag naar voedsel groter wordt. Met verticale landbouw verbouw je gewassen in de hoogte, in plaats van op het land. Dit zorgt ervoor dat er meer ruimte overblijft voor mensen om te wonen. Zeewater omtoveren naar drinkwater is ook belangrijk. Er is namelijk genoeg zeewater op onze planeet en niet altijd genoeg lokale waterreservoirs. Zeker niet in warme, droge plekken. Door het zeewater door de zon te laten verdampen in een destillateur, zal het water verdampen. Dit verdampte water wordt opgevangen in de onderste helft van de destillateur en is hierna drinkbaar.

Lees ook Wonen in een maisonnette woning

robotstofzuiger

Gemak versus luiheid

Dankzij nieuwe technologieën wordt ons leven steeds makkelijker gemaakt. Toch moeten we ervoor waken dat we niet te lui en te zelfzuchtig worden. Standaard taken die enige energie kosten zullen we eigenlijk moeten blijven doen. Voldoende beweging is namelijk funest voor het menselijk lichaam. We zullen allemaal een goede balans moeten zien te vinden tussen het gemak van technologie en voldoende interactie van het menselijk lichaam. Zo blijven we allemaal gezond!

Lees ook:  Waarom kiezen mensen voor een open haard?

Bekijk ook:

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!