Meubelstukken zijn vaak kostbaar en behoren dan ook meestal tot een van je duurste bezittingen. We gebruiken onze meubels over het algemeen veel, waardoor ze ook sneller slijten. Door je meubels goed te onderhouden heb je er langer plezier van. Door regelmatig onderhoud te plegen aan je meubelstukken gaan je meubelstukken langer mee waardoor de kosten ook minder zijn als je deze verspreid over de gehele levensduur. Het onderhouden van je meubels kan wat tijd en geld kosten, maar op de lange termijn heb je er alleen maar plezier van en is het juist goedkoper omdat je geen nieuwe meubels hoeft te kopen.

leren bank schoonmaken

Onderhoud aan natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen vergen over het algemeen wat meer onderhoud dan andere materialen. Denk bijvoorbeeld aan een houten tafel of vloer. Aan een tafel wordt vaak veelvuldig gegeten en gedronken waardoor er snel vlekken op kunnen komen. Het is sowieso verstandig om een houten tafel vooraf aan het gebruik goed te behandelen met bijvoorbeeld een lak of olie. Hierdoor zit er al een extra laagje over je tafel waardoor vlekken minder snel in de tafel trekken. Als de tafel onbehandeld is dan bestaan er vaak materialen waarmee je het hout kunt schoonmaken. Door houten materialen regelmatig te behandelen met lak of olie zijn ze beter beschermd voor vlekken of krassen en gaat het product dus langer mee.

leren bank schoonmaken

Je leren bank schoonmaken

Ook leer is een materiaal dat meer onderhoud vergt dan ander materiaal. Aangezien leer een dierlijk materiaal is heeft het ook de nodige verzorging nodig. Je leren bank schoonmaken behoeft dan ook enige kennis van het leer. Er zijn namelijk een groot aantal verschillende leersoorten die allemaal een ander soort onderhoud nodig hebben. In zijn algemeen is een leren bank schoonmaken belangrijk omdat vlekken anders diep in het materiaal kunnen trekken. Een leren bank schoonmaken kan het best met een vochtig doekje met groene zeep of met een schoonmaakspul dat speciaal bedoeld is voor leer. Normale schoonmaakproducten voor meubels kun je het beste niet gebruiken aangezien deze het leer kunnen beschadigen.

leren bank schoonmaken

Onderdelen op tijd vervangen

Door versleten onderdelen van je meubelen op tijd te vervangen kun je voorkomen dat je een geheel nieuw meubel moet aanschaffen. Vaak bestaat een meubel uit meerdere onderdelen die makkelijk te vervangen zijn. Door dit op tijd te doen voorkom je dat het meubel verder kapot gaat en hierdoor kun je dus nog een stuk langer gebruik maken van je meubelstuk. Zo kan een pootje van een stoel vaak relatief makkelijk gemaakt worden. Ook kan het zo zijn dat je oude meubels nog opnieuw kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw stofferen van een oude stoel of bank. Zo ben je een stuk milieuvriendelijker bezig en ben je ook nog eens goedkoper uit.

Lees ook:  Waarom kiezen mensen voor een open haard?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

6 Comments

Leave a Reply