Kijk of je eetkamerstoel wel past bij de eettafel

Als je van plan bent om paar eetkamerstoelen te gaan fixen, is het natuurlijk handig dat je je stoel afstemt op jouw eigen beeld. Het is het allerbelangrijkste dat je stoel bij de tafel past. Daar gaat het erom! Daarnaast houdt je rekening met ook rekening met de lengte van jouw tafel. Je moet dus precies berekenen hoeveel stoelen bij zo’n eettafel kunnen passen, rekening houdend met het aantal tafelpoten. De tafelpoten bevinden zich bijvoorbeeld in de hoek van de tafel.

Afmetingen van stoelen

Als je dus nogmaals van plan bent om een stoel te gaan kopen moet je namelijk rekening houden met afmetingen. Daarin houdt je rekening mee met de zithoogte en diepte. In het algemeen bedragen de zithoogte van de stoelen tussen 43 tot 46 centimeter. De breedte bedraagt ongeveer tussen 46 en 59 centimeter. Twijfel je of de stoel wel echt past onder de tafel, dan zal men ook kijken naar de hoogte van de stoel. Mensen vinden het fijn om een ruimte van 2 centimeter te hebben tussen haar armleuning en het tafelblad, zodat je met je eigen hand wel onder de tafel kan passen natuurlijk!

Soorten eetkamers stoelen

Eetkamerstoelen outlet heeft een paar verschillende stoelen die zij in voorraad hebben. Hieronder vallen eetkamerstoel Orto, Dalton, Donna en Splash. Deze type stoelen zijn wel leverbaar met onder andere armleuningen of park. De maten zijn van aantocht, technisch en stilistisch voorbehouden.

Belangrijke oogpunten van een eetkamerstoel

  • Bekijk goed dus naar de hoogte van je eettafel! Een lage stoel zorgt niet voor een ontspannen gevoel om te zitten aan tafel.
  • Inventariseer hoeveel ruimte je in bezit hebt! Dus bekijk de grootte van de tafel en de hoeveelheid stoelen.
  • Ben je op zoek naar een hoog niveau van comfort? Het is dan de beste optie om voor armleuningen te kiezen. In jouw huis kan het best zijn dat je graag stoelen met wieltjes wilt voorzien dat prettig voor jou is en of een zo goed mogelijk draaibare stoel.
  • Kies voor het prettigste materiaal. Als je huisdieren in bezit hebt, dan is de kans groot dat er veel gemorst wordt binnenshuis. Dit kan zorgen voor enorme last. Outlet biedt ook van verschillende stof en leerkwaliteiten.

Bekijk ook:

Lees ook:  Kleur op de muur: zo fleur jij je woonkamer op
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!