Het weer in Nederland is vaak onvoorspelbaar. Je herkent het misschien wel, het weerbericht geeft aan dat het zonnetje gaat schijnen. Wanneer je wakker wordt en ziet toch die eerste paar regendruppels vallen. Je bent het liefste buiten en merkt dat het binnen zitten impact heeft op je stemming. De buurvrouw raadt je aan om een veranda aan te schaffen. Zij heeft al jaren haar veranda en is er dolblij mee. Ze zit vaak buiten en kan genieten van haar tuin. Volgens haar is een veranda echt een must, het maakt haar tuin echt af. Na lang overleggen met je partner, gaan jullie samen een veranda aanschaffen. Je vraagt je af welke type veranda bij het huis past en daar gaan wij je mee helpen. Kom erachter waarom een veranda waardevol kan zijn en welke verschillende types er allemaal zijn!

Meerwaarde van een veranda

Veranda’s zijn ideaal om altijd te kunnen genieten van de tuin, wat het weerbericht ook voorspelt. De toegevoegde waarde is meer dan alleen het kunnen genieten. Een veranda is een echte toevoeging voor het huis op allerlei manieren. De veranda verhoogt namelijk de waarde van het huis. Er wordt namelijk een extra ‘kamer’ gemaakt, waardoor de ruimte van het huis groter wordt. Er is een extra kamer waarin geleefd kan worden. De veranda kan daarom fungeren als een fijne plek om te eten, tv te kijken of als speelkamer voor de kinderen. Je hoeft je ook geen zorgen te maken of het te warm wordt, er zijn namelijk ook veranda’s met zonwering.

type veranda voor thuis

Woonveranda of open veranda

De meerwaarde stijgt fors bij een woonveranda, maar bij een open veranda is dit minimaal. Mocht je willen kiezen voor een woonveranda, kan je dit zien als een extra leefruimte voor je huis. Velen zien een woonveranda ook als een knusse toevoeging. Het kan gezellig en rustgevend zijn met wat ontspannen interieur. Je kan het net iets anders inrichten dan de andere kamers van het huis, omdat het fungeert als toevoeging. Dit kan je het complete thuisgevoel geven. Opzoek naar tips hoe je van je huis meer een thuis kunt maken? Lees dan zeker dit artikel.

Je kunt ook kiezen voor een open veranda. Bij een open veranda geniet je nog langer van het najaar. Het is velen goedkoper dan een woonveranda en eenvoudig te plaatsen. Je kunt ook overwegen om zijwanden te plaatsen die gemonteerd zitten aan de veranda. Waarom zijwanden? Zo hoef je geen woonveranda aan te schaffen, maar kan je wel genieten van een gesloten veranda. Het probleem bij een open veranda is vaak dat het te koud of te warm kan worden. De zijwanden zorgen ervoor dat de warmte blijft hangen in de winter, en er afkoeling is in de zomer. Het ziet er ook een stuk beter uit omdat de veranda dan één geheel is.

Kortom, zet de financiën op een rijtje. Het is belangrijk om te weten wat je te besteden hebt. Ga je voor waarde verhoging van het huis? Dan is een woonveranda de betere optie. Toch liever wat besparen maar wel genieten van de buitenlucht? Dan is een open veranda (met wellicht zijwanden) de beste optie. Veranda’s hebben ook unieke designs waarin de prijs verschilt, let hierop bij het uitkiezen van een type veranda voor jouw huis. Hopelijk heeft dit jou geholpen om de beste veranda te overwegen en genieten van een mooie tuin.

Lees ook:  Sierkussens voor buiten en binnen

bekijk ook:

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!