Goede en fijne duurzame tuinmeubels zijn erg belangrijk, dankzij goede tuin meubels kun je namelijk meer genieten en gebruik maken van de tuin. Het maakt dan ook niet uit of je tuin een prachtig lange bloemen oase is of een binnenplaats zo groot als een postzegel, er gaat niets boven genieten van je eigen buitenruimte thuis.

Voor iedereen ziet de perfecte buitenruimte er anders uit. Voor sommige is het een gezellige grote eettafel waar met het hele gezin aan kan worden gezeten. Door andere is het een hangmat onder de boom of loungebank onder de overkapping. In deze blog gaan we het hebben over duurzame tuinmeubels.

Steigerhout meubels

Als eerste in de lijst van duurzame tuinmeubels gaan we het hebben over steigerhout meubels. Meubels van steigerhout zijn te koop en al voor je gemaakt, maar je kunt ze ook zelf maken als je een beetje handig bent.

Om de duurzaamste optie te gebruiken kies je dan voor meubels van gebruikte steigerhouten planken, deze kun je meestal naast de nieuwe steigerhouten planken in de bouwmarkt vinden. Je kunt ze herkennen aan de verschillende kleuren. Door het gebruik zijn deze planken al verkleurd en dit maakt iedere plank uniek, maak je geen zorgen, als je dit niet mooi vindt kan dit gewoon geverfd worden. Door te kiezen voor gebruikte steigerhouten meubels maak je een duurzame keuze door gebruikt hout een nieuw leven te geven.

Je kunt een steigerhouten tuintafel nemen of een hele lounge set er is genoeg keuze in steigerhouten tuinmeubels en als je zelf niet handig bent kun je ze gewoon kopen of laten maken door de handige buurman.

steigerhout meubels

Bamboe meubels

Wist je dat bamboe ontzettend snel groeit? Bamboe kan namelijk wel 1,5 meter groeien in een jaar! Daarnaast is bamboe ook een van de sterkste en meest flexibele hout soorten die er bestaan.

Bamboe groeit dus ontzettend snel en is heel sterk. Dit maakt bamboe de duurzaamste hout keuze voor tuinmeubels maar ook voor alle alternatieve van andere hout soorten. Dit komt omdat bamboe veel minder water verbruikt en veel sneller terug groeit dan een andere boom. Waar een andere boom misschien wel jaren over doet om te groeien en al die jaren water gebruikt, doet bamboe dat in slechts één jaar tijd.

Tegenwoordig zie je zelfs bamboe tandenborstels, dit betekent dat er ook alle soorten tuinmeubels en tuin decoratie van bamboe hout te vinden zijn.

Metalen meubels

Metaal is een verzamelnaam, want metalen tuin meubels kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals aluminium, RVS en ijzer. Metaal is een duurzaam materiaal voor tuinmeubels omdat het erg lang mee gaat en altijd gerecycled kan worden. De nadelen aan metalen tuinmeubels zijn dat aluminium erg weinig weegt en dus een aluminium tuintafel gemakkelijk kan wegwaaien in een hevige storm. IJzeren tuinmeubels hebben weer erg veel onderhoud nodig om de roest weg te houden.

Wil je naast tuinmeubels ook andere inspiratie voor in je tuin? Denk eens na over het aanleggen van een zwemvijver! Of lees ons artikel over 3 tips voor het perfecte terras.

Lees ook:  Zo moet je een leren bank schoonmaken
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!