Bungalows zijn de perfecte woning voor zij die volwaardig willen genieten van hun oude dag. Een bungalow is vaak een klein huisje met één verdieping. Het kan ook zijn dat het huisje een tweede verdieping heeft onder een schuin lopend dak. Daarnaast vind je aan iedere zijde van een senioren bungalow vaak een veranda.

Het ontwerp van een senioren bungalow

Omdat bungalows vaak maar één verdieping hebben, hoeven bewoners geen trappen op te lopen. Dit is ideaal voor mensen met een mindere mobiliteit, zoals mindervaliden en ouderen. Daarnaast bieden bungalows veel privacy door de lage hoogte die ze hebben. Dit komt omdat strategisch geplaatste bomen het huis dan beter kunnen verstoppen, zonder dat deze heel lang hoeven te zijn. Dit is vaak niet zo bij een huis met twee verdiepingen, omdat bomen van die hoogte niet praktisch zijn om te plaatsen.

Verder zijn de brede veranda’s om het huis goed geschikt voor warmere dagen, omdat bewoners zo altijd een plekje hebben om in de schaduw te zitten. Dit brengt wel met zich mee dat kunstmatig licht gebruikt moet worden om het allemaal goed genoeg verlicht te houden.

Voor diegenen die zelfstandig willen wonen

Door het gemak dat wordt verschaft door een bungalow, is het wonen erin erg populair bij ouderen. Zij kiezen ervoor, omdat ze op deze manier langer zelfstandig kunnen blijven wonen zonder afhankelijk te worden van hulp of te moeten wonen in een bejaardentehuis. Bovendien staan bungalows vaak in een groter aantal in een woonpark. Zo ontstaat er een nette gemeenschap van een wat hogere leeftijd, waar ouderen goed mee kunnen praten en activiteiten mee kunnen ondernemen. Hierdoor voelen de vele ouderen zich minder alleen.

Het is hierbij wel belangrijk dat er goed wordt gekeken of permanente bewoning van een bungalow mogelijk is. Zo was er in Venray ophef ontstaan over de termijnen van bewoning, waardoor sommige bewoners hun woning moesten verlaten. Zij moesten op zoek naar een makelaar in Venray om te kijken voor een andere permanente woning.

Woon energiezuinig

De laatste tijd worden er ook veel moderne bungalows gebouwd, waar de nadruk ligt op duurzaamheid en energiezuinigheid. Dit betekent dat het huis wordt gebouwd zonder externe energiebronnen voor de verwarming, koeling of warm water. In plaats daarvan wordt er vaak gebruik gemaakt van natuurlijke verwarming als zonne-energie en goede isolatie. Doordat een bungalow een compacte vorm heeft dat ook veel zonlicht krijgt, zullen bewoners veel besparen op stookkosten.

Prachtig in de natuur

Ten slotte worden veel bungalows gebouwd in een natuurlijke omgeving. Hierdoor worden bewoners uitgenodigd om lekker te wandelen en te fietsen, zodat ze zo lang mogelijk fit blijven. Daarnaast kunnen bewoners helemaal tot rust komen met de geluiden van de natuur. Dit is allemaal mogelijk in bungalowparken door heel Nederland.

Bekijk ook:

Lees ook:  Wat wel en niet doen: energie besparen
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!