Een echt mooie houten veranda aan huis staat overal op zijn plek. Het maakt niet uit of je een veranda in Eindhoven of een veranda in de Veluwe hebt, een houten veranda is een blikvanger! Hoewel iedereen een eigen stijl heeft, weten veel mensen nog niet hoe ze deze stijl kunnen vertalen naar een mooie veranda. In deze blog geven we je een paar tips om er voor te zorgen dat jouw veranda intiem en knus wordt. Ook als dit niet jouw stijl is, raden we aan om deze blog te lezen. Misschien leer je wel wat!

Denk bewust na over wat je wilt

Hoewel intiem een vrij makkelijk uit te leggen term is, intiem betekent namelijk iets wat van jou is, moet je wel kunnen definiëren wat nou echt jouw stijl is. Lijstjes kunnen hier bijvoorbeeld veel mee helpen. Maak simpelweg een ‘pro’ en ‘con’ lijstje met wat nou écht bij jou past. Is dit niks voor jou? Kijk dan eens online naar pictureboard over hoe andere hun veranda inrichten. Voor deze blog gaan wij uit van een thuis en knus gevoel! We hebben, naast over de houten veranda, ook geschreven over hoe je een ontspannen interieur kunt creëren!

Kussentjes maken je houten veranda knus

Lekker zachte kussens op een onder uit gezakte bank zorgen er voor dat je een lekker knus gevoel krijgt. Als je er voor zorgt dat de bank, de kussens en dekens die je hier ook op kan leggen matchen, dan zorg je ook nog eens voor stijl! Zolang je maar knus zit, dan is het goed.

Een open haard

Wat is nou knusser of intiemer dan in de winter, met een kopje warme chocolademelk, voor de open haard te zitten met iemand. Open haarden zijn al voor lage prijzen te krijgen tegenwoordig én kunnen overal geplaatst worden. Let wel op de brandveiligheid. Vuur en een houten veranda is natuurlijk een risico. Zo is het verstandig om altijd een branddeken en een brandblusser in de buurt te hebben.

Wat niet doen?

Een veranda is doorgaans buiten. Het is niet handig om tapijt op je houten veranda vloer te leggen, deze wordt namelijk sneller vies dan jij kan schoonmaken. Hoewel het er leuk uit ziet en je houten veranda nog intiemer maakt, is het een absolute hel om te onderhouden en gaat deze kapot binnen de kortste keren. Beraad jezelf dus nog maar eens of je dit nou écht wilt.

Bekijk ook:

Lees ook:  Balkonscherm voor beetje privacy
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!