Aruba, het prachtige Caribische eiland dat deel uitmaakt van het Koninkrijk der Nederlanden, trekt steeds meer mensen aan die dromen van een leven onder de zon. In dit artikel vertellen we je over de voordelen van wonen op Aruba. Van het heerlijke klimaat tot de diverse cultuur, Aruba biedt tal van redenen waarom het een geweldige plek is om te wonen.

Het tropische klimaat

Aruba staat bekend om zijn eindeloze zonneschijn en aangename temperaturen het hele jaar door. Met gemiddelde temperaturen tussen de 25 en 35 graden, kun je hier genieten van een tropisch paradijs zonder de ongemakken van strenge winters. Of je nu droomt van een vakantiehuis of zelfs een villa bouwen op Aruba, dit eiland biedt het perfecte klimaat voor een ontspannen en zorgeloze levensstijl.

Adembenemende stranden

wonen op Aruba: stranden

De stranden van Aruba behoren tot de mooiste ter wereld. Met wit zand en kristalhelder water bieden ze de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van de zee. Eagle Beach en Palm Beach zijn slechts enkele voorbeelden van de prachtige stranden die je hier kunt vinden.

Diverse cultuur

Aruba is een mengeling van culturen, met invloeden uit Nederland, Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Dit zorgt voor een unieke en rijke cultuur. Je kunt genieten van diverse gerechten, muziek en festivals die de diversiteit van het eiland weerspiegelen.

Taal en onderwijs

Hoewel de officiële talen Nederlands en Papiaments zijn, spreekt bijna iedereen op Aruba ook Engels en Spaans. Dit maakt communiceren en integreren gemakkelijk voor expats. Het onderwijsniveau is hoog, wat het eenvoudiger en aantrekkelijker maakt voor gezinnen met kinderen om zich hier te vestigen.

Vriendelijke bevolking

De lokale bevolking staat bekend om haar vriendelijkheid en gastvrijheid. De vriendelijke lokale bevolking maakt het gemakkelijk om je snel thuis te voelen.

Veiligheid en stabiliteit

wonen op Aruba: veiligheid

Aruba staat bekend om de veiligheid en politieke stabiliteit. De lage criminaliteitscijfers en het goed functionerende rechtssysteem dragen bij aan een gevoel van veiligheid voor zowel bewoners als toeristen.

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg op Aruba is van hoge kwaliteit en toegankelijk voor alle inwoners. Er zijn moderne ziekenhuizen en medische faciliteiten die voldoen aan internationale normen.

Belastingvoordelen

Een van de grote voordelen van wonen op Aruba is het gunstige belastingklimaat. Het eiland biedt aantrekkelijke belastingtarieven voor zowel particulieren als bedrijven, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor ondernemers en investeerders.

Benieuwd geworden naar meer interessante artikelen? Inspiratie voor je volgende vakantie en tips om van je huis een thuis te maken.

Lees ook:  Een veranda om van te dromen: hoe creëer je een intieme houten veranda?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!