Zonnepanelen zijn populairder dan ooit tevoren. Het wordt dan ook gezien als een investering in een duurzame toekomst. Milieuvriendelijkheid is een van de meest besproken topics en er wordt hard gewerkt aan een groene toekomst. Zonnepanelen in Schimmert zorgen niet alleen voor groene energie maar dragen ook bij aan een hogere waarde van je woning. In deze blog lees je dan ook alles over waarom een huis met zonnepanelen meer waard is.

Onafhankelijk

Door zonnepanelen kun je volledig je eigen woning voorzien van stroom. Dit betekent dat je zelfvoorzienend wordt en niet meer afhankelijk bent van een energieleverancier. Dit is ook een goede eigenschap van een woning als het de verkoop ingaat. De volgende bewoners zullen hier namelijk ook profijt van hebben.

huis meer waard zonnepanelen

Lees ook Wat te doen tegen die steeds warmer wordende zomers?

Lagere maandlasten

Doordat je niet meer afhankelijk bent van een energieleverancier. Dit betekent dat je geen energiekosten aan de energieleverancier hoeft te betalen. Je bespaart met zonnepanelen dan ook dit gehele maandelijkse bedrag, dit is bij het gemiddelde Nederlandse gezin €134 per maand. Zo blijft er meer geld over om te investeren in nieuwe meubels zoals bijvoorbeeld een bank.

 

Het energielabel

Huizen met een lager energielabel hebben doordat ze minder energiezuinig zijn meer onderhoud nodig. Dit zorgt ervoor dat huizen met een hoger energielabel meer gewild zijn bij kopers. Nadat zonnepanelen worden geïnstalleerd kan een woning makkelijk twee treden omhoog gaan in het energielabel. Hierbij spelen het aantal zonnepanelen en de grootte van een woning natuurlijk een rol bij.

Toekomstgericht

Een van de grootste klimaatdoelen is dat er 95% minder CO2- uitstoot ten op zichte van wordt gerealiseerd. Ook woningen worden hierop aangepast om zo het gasgebruik te verminderen. Er is dan ook een grote kans dat er in de toekomst eisen komen aan de manieren waarop een woning stroom verbruikt. Met zonnepanelen hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken of je aan deze eisen voldoet.

 

Maximale opbrengst

Er ervoor te zorgen dat zonnepanelen een maximale opbrengst leveren zijn er een aantal factoren waar jij rekening mee kunt houden. Voorbeelden hiervan zijn het aantal zonnepanelen, de leeftijd van zonnepanelen, de garantie op zonnepanelen, het rendement van zonnepanelen en het soort bezit ervan. Dus of je bijvoorbeeld zonnepanelen gaat huren of gaat kopen op afbetaling.

Bekijk ook Stoere kinderkamer met steigerhouten bed

Lees ook:  Het onderhouden van je meubelen
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!