Met de juiste ph waarde in je zwembad zorg je ervoor dat er geen bacteriën in je zwembad komen. De ph waarde van het water geeft de zuurtegraad aan van het water. Dit heb je nodig voor het desinfecteren van het zwembad. Met gebruik van chloor zorg je voor een gezond zwembad. Alleen werkt chloor helaas niet goed wanneer de zuurtegraad niet goed is. Om chloor dus goed te laten werken moet je zorgen voor de juiste zuurtegraad.

De ph waarde verbeteren in jouw zwembad

Er zijn verschillende producten op de markt om de zuurtegraad in balans te brengen. Na een test met test strips weet je of de ph waarde te hoog of te laag is. Met een te hoge zuurtegraad krijgt je last van je huid en ogen wanneer je erin zwemt. Ook werkt het chloor minder goed tegen de bacteriën. Bij een te lage ph waarde krijg je veel last van bacteriën wat ook in kan werken op je huid en ogen. Wanneer je het product toevoegt om de balans te verbeteren, moet je even een tijdje wachten voordat je weer chloor gaat toevoegen. Het water moet even tijd hebben om in balans te komen zodat daarna het chloor zijn werk kan doen.

tuinhuis op maat

Hygiëne en veiligheid richtlijnen

Gelukkig hoef je het wiel niet meer uit te vinden. Er zijn namelijk bepaalde veiligheidsrichtlijnen die je makkelijk kunt volgen. Zo is het verstandig om het water maandelijks te controleren. Hierdoor ben je er op tijd bij mocht je iets moeten veranderen aan de ph waarde of hoeveelheid chloor. De ph waarde zit tussen de 6.8 en 7.8. Wanneer je dit aanhoudt zit je altijd goed. Dit zorgt ervoor dat jij en je gezin veilig en verantwoord kunnen genieten van het zwembad. Er is niks vervelender dan dat je ziek wordt van je eigen zwembad en niet kunt genieten van het mooie weer en je tuinhuis op maat.

Wanneer je een maandelijkse check doet, zorg je er ook voor dat de onderhoudskosten laag blijven. Mocht je het niet bijhouden en het volledige zwembad moeten legen en opnieuw vullen, dan kan dit flink wat geld kosten. Zeker wanneer je een bedrijf moet inhuren hiervoor. Daarom zijn preventieve controles niet alleen goed voor de gezondheid, maar ook de portemonnee.

Een gezond zwembad betekent gebalanceerd water

Doordat de waterbalans telkens verandert, is het dus belangrijk om dit goed bij te houden. Dit veranderingen komen door regenwater, het voortdurend in en uitstappen tijdens het zwemmen en andere facetten die hier mee te maken hebben. Dus zorg voor jezelf en je gezin en zorg voor een gebalanceerd zwembad voor veel zwemplezier.

Bekijk ook Wat te doen tegen muggen?

Lees ook:  7 Tips voor een mooie houten vloer
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!