Een nieuwe spannende fase in je leven, je eigen starterswoning bezichtigen. Hierbij wil je natuurlijk dat je helemaal op je gemak bent op je nieuwe plek en de komende jaren niet meer hoeft te verhuizen. Maar bij sommige woningen heb je misschien het idee dat je te veel van je wensenlijst laat liggen. Helemaal als de woningmarkt een beetje vast zit en je weinig keuze hebt. Is het dan wel verstandig om de woning aan te nemen, ook al ben je niet helemaal tevreden? Er zijn natuurlijk veel voor- en nadelen waar je naar moet kijken wat je beter wel en niet kunt doen. Bekijk hier al onze bezichtiging tips!

Zoek extra informatie van de nieuwe buurt

Door goed te kijken naar de buurt waar je komt te wonen, kan het de beslissende factor worden of je de woning aanneemt. Mocht de woning helemaal naar je wensen zijn, maar heb je een slecht gevoel over de buurt? Zul je er dan wel gelukkig kunnen worden? Of je moet een aantal punten van jouw wensenlijst laten schieten voor de woning, maar is de buurt wel precies wat jij zoekt. De plek waar je komt te wonen kan dus doorslaggevend worden of je er gelukkig wordt of juist niet.

Het is dus belangrijk om hier goed naar te kijken en niet alleen naar de woning. Tenzij je denkt dat je weinig hebt te doen met de buurt en alleen maar kijkt naar de woning. Dit zijn natuurlijk allemaal zeer persoonlijke punten waar je alleen zelf naar kunt kijken wat voor jouw belangrijk is.

Maak een vragenlijst voor de bezichtiging

Tijdens de eerste starterswoning bezichtiging is het belangrijk dat je alle informatie krijgt die je wilt hebben voor het maken van de juiste keuze. Door het opstellen van een vragenlijst zorg je ervoor dat je alle vragen stelt aan de makelaar die voor jouw belangrijk zijn. Uiteraard zijn hier ook een aantal standaard vragen waar je aan kunt denken. Zoals de isolatie van het huis, vochtproblemen, eventuele tekortkoming van riolering of elektra.

Het belangrijkste is dat je niet bang moet zijn om alle vragen te stellen. Een starterswoning kopen doe je niet zomaar net als een brood kopen. Het gaat om veel geld en het zou zonde zijn als je na een maand wonen vele problemen tegenkomt die je van tevoren had kunnen vragen. Als je het namelijk van tevoren weet, kun je berekenen of het de moeite waard is alle problemen op te lossen.

Lekker fris in je nieuwe huis

In je nieuwe huis wil je natuurlijk lekker fris starten. Soms kan het zijn dat er een luchtje hangt waar je niet vrolijk van wordt, maar de rest van het huis is helemaal naar je wens. Door een grondige schoonmaakbeurt kan dat luchtje misschien al verholpen worden. Daarnaast kun je ook kijken waar het vandaan komt. Een grondige schoonmaak door bijvoorbeeld schoonmaakbedrijf Eindhoven kan jou die frisse start geven.

Bekijk ook:

Lees ook:  Tips voor snoeren wegwerken
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!