Het zou u misschien kunnen verbazen als u ziet hoeveel meters aan leidingen er tussen de muren en onder de vloeren van uw huis zitten. Omdat u ze niet ziet, heeft u er waarschijnlijk ook nooit bij stilgestaan. De leidingen van pvc, ijzer of kunststof zien er vaak niet al te mooi uit, waardoor het mooier is om ze goed te verwerken in de muur. Daarnaast kan het ook wat ruimte besparen als u de leidingen goed wegwerkt. Toch zijn er verschillende manieren waarop u leidingen kunt wegwerken, maar de beste manier is afhankelijk van meerdere factoren. Zo doet een makelaar in Roermond het op een andere manier dan een makelaar in Eindhoven. Maar wat is voor u de beste manier om uw leidingen te verwerken?

Onder de vloer of in de muur

Als u de meeste ruimte wilt besparen en een strak ogend interieur wilt hebben, kunt u de leidingen het beste in de muur of onder de vloer wegwerken. Door een sleuf in de muur of in de vloer te frezen, maakt u plek voor de buis. Een sleuf in de muur maakt u dan dicht met plamuur, wat u daarna verft zodat het dezelfde kleur heeft als de muur. Een sleuf in de vloer, zit onder de vloerbedekking, dus u zult er niks van zien. Het uitfrezen van de sleuf is echter wel een behoorlijk karwei, wat het makkelijkst is als uw muren en vloer helemaal kaal zijn. Als er bijvoorbeeld radiatoren voor de muur zitten, zullen deze eerst moeten worden weggehaald, voordat de sleuf kan worden gemaakt. Kies daarom voor deze optie als u toch bezig bent met een renovatie, of als u net bent ingetrokken.

Bouw iets om de leidingen heen

Als het verwerken van de leidingen in de muur of vloer u niet schikt, kunt u ook een koof of een profiel om de buizen maken. Op deze manier kunt u de buizen goed uit het zicht halen, maar daarvoor ruilt u wel wat ruimte in. Een ombouw wordt vaak gemaakt van gipsplaten of MDF en vergt niet veel werk en geld. Doordat u iets bouwt om de leidingen heen, hoeven de leidingen zelf niet meer verplaatst te worden, wat veel moeite bespaart.

De leidingen verven

In het geval dat u werkt met een klein budget of indien u niet veel arbeid wilt hoeven verrichten, kunt u de leidingen simpelweg dezelfde kleur als de muur verven. Zo zie je de vormen van de buizen nog wel, maar steekt het niet meer erg af tegenover de muur. Op deze manier ruilt u netheid in voor simpliciteit. Deze oplossing is goed geschikt als u snel uw leidingen wilt wegwerken of als een tijdelijke woning betrekt.

 

makelaar in Roermond

Lees ook:  Zelf kalkverf maken