Boho chic, of Bohemian chic, is een stijl die op het eerste oog soms een beetje rommelig lijkt. Niet alles lijkt even goed bij elkaar aan te sluiten, maar daardoor toch ook weer wel. Daarbij komt dat het wel ook een hele luchtige stijl kan zijn op zijn eigen manier. De verschillende kleuren die je in de kamer ziet moeten samen zorgen voor comfort en gezelligheid. Het is allemaal een beetje een mix tussen de jaren 50, jaren 60, en modern ontwerp. Perfect dus voor een ieder die tegenwoordig graag tweedehands winkels afstruint op zoek naar mooie spulletjes. Lees verder voor het inrichten van een boho chic huis

De luchtigheid

Dat Boho chic luchtig kan zijn op zijn eigen manier komt vooral door de tussenruimte die je gebruikt om een kamer in te richten. Hoewel de spulletjes die je bij elkaar zoekt misschien niet perfect bij elkaar aansluiten (lekker juist, die perfectie even loslaten!), zorg je verder dat de ruimte relatief opgeruimd blijft met genoeg lege ruimte. Een schilderij of gekleurde muur past prima in een Boho chic interieur, maar zorg dat je geen onnodige kastjes, stoelen, etc. in huis haalt. Een Bohemian interieur werkt door de verbindingen die losstaande meubels met elkaar maken in combinatie met de ruimte er omheen.

wandpanelen

De spulletjes voor een boho chic huis

Om de comfortabele look en feel van Bohemian te krijgen, kun je bij het verzamelen van spullen letten op de volgende materialen. Vooral hout, riet, en rotan komen veel voor. Maar ook linnen, bamboe, wol, fluweel, jute en leer. Je kunt bij deze materialen denken aan houten wandpanelen en salontafels, zachte kussentjes en dekentjes op leren stoelen, rotan lampen, en bijvoorbeeld een rieten set eetkamerstoelen. Ook is er plaats voor accessoires zoals theelichtjes, wierrookhouders, boeken en alles dat je vindt in een tweedehands zaak dat bij je interieur past. Dat is misschien wel het leukste aan een Bohemian als stijl, dat je alles kunt mixen en matchen, en je spulletjes ook kunt inwisselen als je toe bent aan iets nieuws.

Kleuren bij een boho chic huis

Kleuren die je vindt in een Bohemian interieur zijn kleuren die een gevoel van zowel zomer als een cozy dag binnen met regen buiten kunnen uitstralen. De kleuren zijn niet te fel, maar warm en verwelkomend. Dus niet geel, maar mosterdgeel. Niet groen, maar kaki. Zwart, bruin, beige, wit, al deze kleuren werken perfect voor een bohemian interieur. De kleuren kunnen ook een leidraad zijn voor je inrichting. Zo kun je zorgen dat alles wat je hebt toch matched, maar dan door de kleur.

wandpanelen

Patronen en combinaties

Hoewel het leuk is, ligt ook de uitdaging in het mixen en matchen. Wanneer wordt iets teveel van het goede en ben je in staat om een stapje terug te nemen? Ga op onderzoek uit, en probeer je voor te stellen hoe iets uit zou zien. Een goud-gele rol behang gevonden met een klein motiefje erop? Misschien past die perfect in de hoek van een kamer of bij een bureau. Zo kun je de rest afwisselen. Wees niet bang om te proberen en te falen! Maar wees ook niet bang om een stapje terug te doen als je het toch niet zo mooi vindt als je had gehoopt.

Lees ook:  5 tips voor slapen tijdens een hittegolf

Bekijk ook Waarom je de Limburgse vlag moet ophangen

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!