De slaapkamer is de plek om tot rust te komen. Hier wil je dus niet te veel afleidingen. Het is een plek waar je de drukte van de dag loslaat. Daarom is het fijn als de slaapkamer een afspiegeling is, van wat rust voor jou betekent. Wat heb jij nodig voor rust? Hier lees je over wat je kunt doen om die rust te creëren. 

Ramen 

Wat doe je met de ramen van de slaapkamer? Ten eerste is een frisse slaapkamer fijn. Zorg er dus voor dat je de kamer elke dag lucht. Wat verder fijn is, dat je kamer ook echt helemaal donker is als je wil slapen. Licht verstoort namelijk al snel de slaap. Met goede verduisterende gordijnen kun je hiervoor zorgen. Meer weten over de juiste raamdecoratie? Lees dan advies voor raamdecoratie gericht op de slaapkamer.

De slaapkamer hoeft heus niet groen geschilderd te worden, maar wat planten zijn wel handig. Ze zorgen namelijk voor een betere luchtkwaliteit en minder stress. In de nacht verbruiken planten wel iets zuurstof, maar dat is minimaal en verwaarloosbaar. Per saldo is het alleen maar fijn dat er planten in de slaapkamer zijn. Tip? Lavendel helpt heel goed om te ontspannen. Het zorgt voor minder stress en een lagere bloeddruk. Dat is dus ideaal voor als je wil gaan slapen. Aloë vera is ook een ideale plant voor de slaapkamer, die zorgt gedurende nacht voor voldoende zuurstof. Het is wel een plant die veel zon wil, dus de vensterbank is vermoedelijk de beste plek. 

raamdecoratie gericht-op-slaapkamer-advies

Ben je niet goed met het verzorgen van planten? Kies dan bijvoorbeeld voor een mooie muurposter met planten. Dit schijnt namelijk ook zeer rustgevend te werken.

Maak afleiding moeilijker 

Het is zo verleidelijk, een tv in de slaapkamer. Doe het niet. Het zorgt namelijk ook voor extra kunstmatig licht in de slaapkamer. Dat helpt niet voor een goede nachtrust. Wat je wel kunt doen, is zorgen voor een stapel boeken in de slaapkamer. Kies wel voor boeken die voor jou ontspannend werken. Tuurlijk heb je ook licht nodig om te lezen. Alleen met lezen bereik je snel een toestand van ware ontspanning. Na een half uurtje lezen is de neiging om te gaan slapen groter dan na een half uurtje tv kijken.

Lees ook:  Wabi sabi interieur als nieuwe inrichting