Ziet je slaapkamer er saai uit, of ben je toe aan verandering? Dan is dit artikel wat voor jou. In dit artikel bespreken we drie dingen waarmee je je kamer op een makkelijke en mooie manier kunt opfleuren. Ook als je kamer al vol staat met spullen kan dit artikel je helpen; deze ideeën nemen namelijk niet onnodige ruimte in.  

Je slaapkamer opfleuren

Slaapkamer opfleuren met een likje verf

Een makkelijke manier om je slaapkamer een nieuwe look te geven is het verven van je slaapkamer muur. Een nieuwe kleur verandert je kamer namelijk aanzienlijk. Bovendien geeft het je weer een goede reden om leuke, nieuwe, bijpassende accessoires uit te zoeken. Het kiezen van een kleur kan echter lastig zijn. Om te voorkomen dat je snel uitgekeken bent op een kleur kun je het beste kiezen voor een vrij neutrale of lichte kleur: Beter lilapaars dan pimpelpaars dus. Ook kun je het beste één wand schilderen, in plaats van al je wanden. Dit kan namelijk te druk worden. Eén goed en voordelig merk verf is de verf van de verf vakman. Deze vind je gemakkelijk door op de volgende hyperlink te klikken: ‘Muurverf – De Verfvakman.’

Slaapkamer opfleuren met een klamboe 

Een klamboe is niet alleen bedoeld om muggen en vliegjes buiten te houden. Dit is natuurlijk wel het grootste voordeel van een klamboe, maar niet de enige reden om er een aan te schaffen. Een klamboe kan een kamer namelijk ook lekker opfleuren. Daarnaast geeft een klamboe je ook een ‘veiliger’ gevoel tijdens het slapen. Een groot assortiment klamboes is te vinden op de website van Bambulah. Naast het grote assortiment heeft dit merk nog een groot voordeel: Ze zijn duurzaam!

Kledingkast

In de slaapkamer van veel mensen zul je een kledingkast van Ikea aantreffen. Hier is natuurlijk niks mis mee; de kasten zijn immers vaak groot, zien er prima uit en zijn goedkoop. Toch zullen veel mensen een houten kast mooier vinden. Deze zijn echter vaak onbetaalbaar; zeker voor iets wat op je slaapkamer staat. Waar weinig mensen aan denken is dat je vaak prachtige, hardhouten, vintage kasten kunt vinden in de kringloopwinkel. Voor een klein bedrag onder de honderd euro kun je vaak al een grote, oude kast ophalen. De ouderwetse look die de kast heeft kan snel gemoderniseerd worden met een pot verf. Op deze manier heb je een mooie, chique kledingkast, die naast praktisch ook nog eens mooi is.

Vond je deze blog leuk? Lees dan ook: slimme opberg ideeën voor jouw beautycollectie!

Lees ook:  Het kiezen van je interieur
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!