Nog even en dan breekt de zomer weer aan. Dat betekent dat je weer heerlijk op je balkon of dakterras kunt genieten van de zon. Maar als er een ander gebouw naast jouw appartement staat, is de kans groot dat andere huishoudens bij jou kunnen meekijken. Daar zit je natuurlijk niet op te wachten. Wil jij graag weten hoe je meer balkon privacy kunt creëren? Lees dan snel onze blog verder en ontdek de leukste balkon privacy ideeën!

Balkon privacy

Ga voor groen

Verhoog je privacy door verticaal te tuinieren op je balkon. Je kunt de hoogte inwerken met groene planten, kruiden, groente en fruit. Je kunt zelf met hout een plantenrek maken en daar potten aan bevestigen of zelfs ook die zelf maken, maar je kunt ze ook bij menig tuinwinkel of bouwmarkt kopen. Een plantenrek zorgt niet alleen voor een privacy balkon, maar geeft ook een natuurlijke uitstraling. Als je veel privacy wilt, dan kun je het beste gaan voor klimop. Deze plant klimt en breidt zich dus uit. Door goed te snoeien en de takken op bepaalde punten te bevestigingen, kun je ervoor zorgen dat de klimop enigszins in de gewenste richting groeit. Heb je liever bloemen op balkon? Plaats dan grote plantenbakken langs de balkonrand en plaats daarin de bloemen.

Wissel met de indeling

Heb je al spullen op je balkon of terras staan? Speel dan eens met de indeling. Voor hetzelfde geldt hoef je helemaal niks nieuws te kopen en kun je met je huidige spullen al genoeg balkon privacy creëren. Inkijk van beneden kun je gemakkelijk afschermen door juist de bank met de leuning richting het open gedeelte te plaatsen.

Scherm het af

Balkonschermen zijn handig als je inkijk hebt van de buren naast je. Naast privacy zorgt het ook voor het tegenhouden van de wind. Wil je graag een balkonscherm? Dan heb je een aantal opties waar je uit kunt kiezen. Ben je op zoek naar een natuurlijke uitstraling? Dan is rieten balkonscherm de beste optie. Op deze manier geef je het balkon een warme en gezellige sfeer en verberg je een beetje de koude uitstraling van de balkonreling. Let wel op, door de invloed van het weer veranderd het riet na lange tijd iets van kleur. Wil je een oosterse sfeer creëren op je balkon? Ga dan voor een bamboe balkonscherm.

Hang gordijnen op

Ja, je leest het goed. Als je op jouw balkon meer gaat voor een bohemian look, dan zijn gordijnen ideaal. Het zorgt voor een privacy balkon, maar zorgt ook nog eens voor schaduw. Als je een balkon of terras hebt die gericht is op het zuiden, is af en toe een beetje schaduw goed voor je. En als je toch liever in de zon zit, kun je gemakkelijk de gordijnen opzij doen.

Balkon privacy

Parasol

Heb je meer inkijk van boven? Dan kun je het beste kiezen voor een parasol. Een parasol kun je vaak al tegen een lage prijs kopen. Deze parasols zijn in de meeste gevallen universeel en kunnen behalve de hoogtestand niet anders ingesteld worden. Wij hebben de voordelen van een rechthoekige parasol voor je op een rijtje gezet. Wil je liever een parasol die je alle kanten op kunt laten staan? Koop dan een 360 graden draaibare zweefparasol. Dan heb je ook geen last van de stang.

Lees ook:  3 tips voor het perfecte terras

Wat de beste optie is hangt van dus af van de ruimte die je hebt, hoeveel je wilt uitgeven, hoeveel afscherming er nodig is en wat bij jouw stijl past. Heb jij juist een tuin en ben je op zoek naar inspiratie? Bekijk hier onze pagina vol met tuin ideeën.

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!