Marmer tegels zijn een van de oudste en meest functionele decoratieve natuursteen ter wereld. Al eeuwenlang wordt marmer in Italië en veel Zuid-Europese en Oost-Aziatische landen gebruikt om de mooiste gebouwen aan te kleden. Tegenwoordig is marmer nog steeds een populaire keuze die wordt gebruikt als marmer tegels voor vloeren, tegen muren en aanrechtbladen.

Hoe worden marmer gevormd?

Als kalksteen lang onder de grond, onder hoge druk is, wordt het omgezet in marmer. Calciumcarbonaat is het hoofdbestanddeel van marmer. Er zijn marmer soorten die voor 99% uit calciumcarbonaat bestaan. De verschillende kleuren in marmer komt door aluminium en magnesium die aanwezig zijn. Zuivere marmer is echter volledig wit.

Waar worden marmer tegels gebruikt?

Marmer tegels kunnen op veel manieren worden toegepast in het interieur en blijft een populaire optie, vanwege de lange levensduur en tijdloze uitstraling.

 • Badkamer
 • Keuken
 • Hal
 • Gang

marmer tegels

Lees ook De voordelen van een douche in de garage

Onderhoud marmer tegels

Omdat marmer een natuursteen is, kunnen er snel vlekken en krassen ontstaan op een aanrechtblad of jouw vloertegels als deze niet goed wordt onderhouden. De beste manier om beschadiging te voorkomen is door marmeren tegels te beschermen. Hier volgen enkele tips om de natuurlijke uitstraling van jouw tegels te behouden.

 • Verzegel de tegels
  Het advies is om minimaal 2 lagen verzegeling aan te brengen, één laag voor het voegen en één laag erna. Hierna is het aangeraden om dit minimaal één keer per jaar te herhalen, liefst vaker, afhankelijk van het gebruik waar de tegels aan zijn blootgesteld.
 • Schoonmaakproducten
  Het is verstandig om speciaal ontworpen schoonmaakmiddelen te gebruiken voor marmeren tegels. Het gebruik van chloorhoudende of zure schoonmaakmiddelen kunnen verkleuring veroorzaken.
 • Meubelen
  Bij de meeste vloertypes, en marmer is niet anders qua dit, is het belangrijk om je vloeren te beschermen voor je meubelen. Je kunt vilt toevoegen onder alle poten, vooral die van stoelen die aangeschoven worden om krassen te voorkomen. Vergeet ook niet bloempotten en andere items dat op de vloer staan, hier kun je best een beschermende doek of laag onder aanbrengen.

Waarom voor marmer kiezen?

Marmer is een zeer duurzaam materiaal

Marmer is een zeer duurzaam natuurlijk materiaal. Veel mensen kiezen ook voor marmer omdat het volledig natuurlijk is, lang mee gaat en een geweldige uitstraling geeft.

Marmer ziet er prachtig uit

Niets is te vergelijken met het uiterlijk van natuurlijke marmeren tegels. Marmer komt in een verscheidenheid van kleuren, ontwerpen en afwerkingen opties en biedt een zeer aantrekkelijke uitstraling. Hoewel nep marmeren vloeren tot op zekere hoogte het uiterlijk van natuurlijk marmer nabootsen, kunnen ze niet met het origineel concurreren.

Marmer is een uitstekende isolator

Marmer staat bekend als een uitstekende isolator. Het blijft relatief koel, zelfs onder direct zonlicht tijdens de zomers en behoudt warmte tijdens de winters. Je kunt met marmer dus besparen op je energierekening.

Bekijk ook:

Lees ook:  Je leven duurzamer gaan leiden
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!