In de ideale situatie ligt de badkamer op dezelfde verdieping als het leefgedeelte van het huis en de slaapkamer. Wanneer je een eengezinswoning hebt, dan kun je er over nadenken om een badkamer te laten aanbouwen of een bestaande aanbouw, zoals een garage, om te toveren tot badkamer. Lees hier de voordelen van een douche in de garage

De eisen aan een geschikte ruimte voor de badkamer

Allereerst moet er gekeken worden of er een kamer in huis aanwezig is, die groot genoeg is om te fungeren als badkamer. De garage zou ideaal te gebruiken zijn als badkamer. Het is van belang dat de ruimte in de toekomst nog steeds als badkamer gebruikt kan worden, wanneer je slecht ter been bent. Dat betekent dat er een rolstoel in de ruimte moet passen en dat er ruimte moet zijn voor een verzorger die jou kan helpen. Zorg dus dat de ruimte minimaal 160 bij 180 centimeter groot is. Voor een badkamer met toilet moet je denken aan een ruimte van 220 bij 220 centimeter. Houdt daarnaast rekening met een brede deuropening (het liefst 90 centimeter).

Waarom de garage gebruiken als douche?

Een badkamer in de garage brengt een aantal voordelen met zich mee. Wij hebben de grootste voordelen voor je op een rijtje gezet:

  • Kom je ’s nachts thuis en wil je nog even lekker douchen? Dan heeft niemand last van jouw douchebeurt.
  • De watertoevoer en afvoer is makkelijker aan te sluiten.
  • Is de garage georiënteerd op het noorden, dan is het in de zomer lekker fris in de badkamer. Ligt de garage gelegen op het zuiden, dan heb je natuurlijk zonlicht.
  • Ben je wat ouder of ben je wat minder mobiel? Dan kun je toch nog vrij gemakkelijk naar de badkamer toe.

Gebruik maken van de badkamer op je oude dag

Wil je op je oude dag in dezelfde woning blijven wonen, dan is een badkamer in de garage zeker aan te raden. De badkamer is dan namelijk gelegen op de beneden verdieping, waardoor deze op je oude dag ook nog eenvoudig te bereiken is. Zijn er eventueel aanpassingen nodig, dan zijn deze eenvoudiger door te voeren op de beneden verdieping. De productinformatie kaart laat zien welke aanpassingen jij eventueel moet maken, om op je oude dag te kunnen douchen in de garage.

Bekijk ook:

Lees ook:  Aandacht besteden aan je tuin is de moeite waard
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!