Het kan zijn dat je na een tijdje erachter komt, dat je toch graag iets anders wilt. Misschien is de woning te klein en wil je graag iets nieuws. Echter voel je je wel helemaal thuis in de woning waar je nu woont. Op het moment dat je naar een nieuwe woning gaat, zul je je weer opnieuw thuis moeten voelen. Kiezen om een woning te verbouwen of om te gaan verhuizen, kan een lastige keuze zijn. Verhuizen of verbouwen heeft zo zijn voor- en nadelen. In deze blog lees jij, hoe je de beste keuze kunt maken tussen verbouwen en verhuizen!

 

Verhuizen of verbouwen?

Op het moment dat je wilt gaan verhuizen of gaan verbouwen, zul je jezelf een aantal vragen moeten stellen. Belangrijk is om goed naar jezelf te kijken. Wat is mogelijk en wat zie je het liefste in de toekomst. Heb je bijvoorbeeld te weinig ruimte voor je inloopkast? Probeer dan eens creatief te denken. Maar dat is niet alles wat je moet overwegen. Daarom staan onderstaand staan enkele vragen beschreven, die jij jezelf kunt stellen op het moment dat je een keuze wilt maken.

 

Wat is financieel mogelijk?

Veel mensen zouden iets anders willen, op het moment dat er meer financieel mogelijk is. Het is goed om te weten, wat je maandelijks kan missen. Een heel mooi huis met dure kosten is niet de oplossing. Dan wordt het zwaar om de dagelijkse boodschappen en kleding te bekostigen. Een makelaar in den bosch kan jou helpen, met het bekijken van de mogelijkheden, zoals je woningwaarde. Zij kunnen samen met jou berekenen of het verstandig is, om te gaan verhuizen.

 

Wat heb ik allemaal nodig?

Vaak is een huis kopen niet alles. Er komen vaker namelijk nog meerdere zaken bij kijken. Zo zal het huis vaak opnieuw worden ingericht. Ook zullen er soms muren moeten worden geverfd. Bij een nieuw huis zullen dus vaak nog meer extra kosten moeten worden gemaakt.

 

Hoe snel wil ik iets nieuws?

Het is goed om je af te vragen, hoe snel je iets nieuws wilt. Stoor je je heel erg aan het feit dat de ruimte te klein is? Op dat moment is het goed om een afweging te maken. Een huis verbouwen is vaak wat sneller, dan verhuizen. Echter zul je tijdens de verbouwing niet het hele huis kunnen gebruiken en zul je vaker in puin leven. Verhuizen heeft weinig impact op de dagelijkse routines. Je zult alleen tijdens de verhuizing last hebben van eventuele veranderingen.

 

Wat moet nieuw?

Verbouwen kan een mooie keuze zijn. Vooral op het moment als je je helemaal thuis voelt in huis. Echter is het goed om je af te vragen, wat je wilt verbouwen. Een nieuwe badkamer, kan al gauw enkele weken in beslag nemen. Een aanbod, kan zelfs een jaar duren. Ook kun je kiezen voor een volledige renovatie, maar dan kan de verbouwing al makkelijk meer dan een jaar duren.

 

In deze blog is beschreven waar je aan moet bedenken, op het moment dat je een keuze gaat maken tussen verhuizen of verbouwen. Heb je deze blog gelezen en ben je geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “kenmerken van een moderne woonstijl“ of “de zonwering als alternatief voor de airco

Lees ook:  Hoe creëer je een boho chic stijl in huis

 

 

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!