Snoeren wegwerken is veel makkelijker dan vaak wordt gedacht. Het is geen gezicht om overal snoeren en kabels te hebben liggen door het hele huis heen. Naast dat het er niet mooi uitziet kan het ook nog eens heel gevaarlijk zijn. Je kunt erover heen struikelen, huisdieren kunnen eraan gaan knagen of kleine kinderen beginnen ermee te spelen. Je kunt je haast niet indenken hoeveel onnodige ongelukken al zijn gebeurd door losliggende kabels. Gelukkig kun je snoeren wegwerken op verschillende (budgetvriendelijke) manieren!

 

Document klemmen

Iedereen heeft ze wel in huis liggen en anders heb je ze heel makkelijk voor een paar euro in huis gehaald, document klemmen. Bevestig de document klemmen met een schroefje aan de onder- of achterkant van je bureau of tv kastje. Vervolgens kun je de snoeren door de klemmen heen leiden. Zo heb je geen gigantische wirwar meer langs de muur of op de grond. Zo kun je ook meteen de kabels is groepen verdelen als het er echt heel veel zijn. Wil je geen gaten schroeven? Dan zou je ook eventueel de document klemmen aan de zijkant van het bureau of het kastje kunnen klemmen. Dit kan echter alleen als het een niet al te dik blad heeft. Koop ze dan wel in een kleur die matcht met het blad waar je het aan bevestigd, zodat het minder opvalt.

 

Tie-wraps

De plastieken strips maken snoeren wegwerken een stuk makkelijker! Met tie-wraps kun je de snoeren in groepjes aan elkaar binden. Zo kun je bijvoorbeeld van 10 kleine snoeren één groot snoer maken. Voor de echte hardcore kabelopruimers onder ons zou je zelfs een peg board met gaatjes kunnen monteren achter het bureau of de tv kast. Op deze manier kun je de snoeren zelfs op een specifieke plek kunnen bevestigen. Daar komt dan ook nog eens bij dat tie-wraps super goedkoop zijn.

 

Snoeren wegwerken met buizen

Wist je dat als je een buis door de lengte open snijdt deze gewoon weer terug krult naar de oude staat. Heel handig om snoeren mee samen te voegen! Buizen krijg je heel makkelijk en goedkoop bij plaatselijke bouwmarkten of online. Je hebt geen zwaar gereedschap nodig om de buizen op maat te maken, een simpele zaag of goede schaar is al genoeg. Ben je extreem blut maar wil je dit toch proberen? Dan zou je kunnen overwegen om lege toilet- en keukenrollen op te sparen voor hetzelfde effect.

Lees ook:  Tips om van je huis een thuis te maken
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

4 Comments

Leave a Reply