Wanneer je een auto gaat polijsten, breng je de mooie lak van de auto weer terug. Bij polijsten, wordt eigenlijk een dun laagje van de lak afgeschaafd. Door de egale lak kan het licht weer reflecteren en krijgt de lak zijn glans weer terug. In deze blog lees je alles over polijsten. Er wordt onder ander ingegaan waarom je een auto kunt polijsten, wat het kost en hoe een auto wordt gepolijst.

Waarom een auto polijsten?

Bij het polijsten van een auto, worden kleine krasjes en beschadigingen op de auto verwijderd. Het kan zijn dat je per ongeluk met een sleutel of ander voorwerp de lak van de auto beschadigd. Door te polijsten kunnen deze kleine krasjes verdwijnen. Niet alleen verdwijnen kleine krasjes en beschadigen door te polijsten, maar gaat de auto ook weer glazen. Wanneer iemand gaat polijsten, wordt een dun laagje van de auto afgeschaafd. Hierdoor wordt de lak weer egaal. Een egale lak kan het licht beter reflecteren. Dit zorgt voor een mooier glans effect van de auto!

 

Wat kost het om een auto te polijsten?

Polijsten kan vanaf ongeveer €99,-. Elke aanbieder hanteert een andere prijs en elke auto is een ander formaat. Bovendien kan de auto ook gepolijst worden, doordat het in een pakket is afgenomen. De prijs kan vaak al snel oplopen, doordat het polijsten vaak een aantal uren in beslag neemt. Het is dus handig om te kijken naar de reviews en prijzen van verschillende aanbieders. Zo kun je voor een goedkopere aanbieder gaan, die toch goede resultaten boekt.

 

Kun je zelf een auto polijsten?

Ja, je kunt zelf een auto polijsten. Echter zitten hier vaak hoge kosten aan vast. Daarnaast zul je minder kennis en ervaring hebben dan een professional. Als je gaat polijsten heb je een aantal verschillende spullen nodig. Als je een goede poetsmachine wilt aanschaffen, betaal je al snel tussen de €100,- en €200,- euro. Een poetsmachine is niet alles wat je nodig hebt. Je zult ook polijstschijven moeten aankopen. De kosten voor polijstschijven bedragen tussen de €2,- en €6,- euro.

 

Als je bovenstaande accessoires, heb je nog niet alles gehad. Je zult ook nog van te voren de auto moeten schoonmaken. De meeste schoonmaakaccessoires zul je wel thuis hebben staan, maar alsnog zul je de tijd moeten nemen om de auto schoon te maken. Bovendien is het handig om de auto in de wax te zetten, voordat je begint met polijsten.

 

Wat kan er misgaan bij het polijsten van de auto?

Er kunnen een aantal dingen misgaan bij het polijsten. Hierdoor kiezen vaak mensen een professional, om de auto te polijsten. Het kan namelijk zijn, dat je de lak erg beschadigd. Dit is vooral het geval als er niet goed wordt omgegaan met de poetsmachine. Bovendien kan het zijn, dat je ook door de lak heen gaat. Dit kan vooral gebeuren bij oudere auto’s, omdat oudere auto’s vaak een dunne lak bevatten.

Kan je de polijstkosten verzekeren?

Je kunt de kosten voor het polijsten declareren bij de verzekering. Echter kan het zijn dat je schadevrije jaren kwijtraakt, wanneer je deze kosten gaan declareren. Het is dus in de meeste gevallen verstandiger om de polijstkosten van de auto, uit eigen zak te betalen.

Lees ook:  De voordelen van kamerplanten

 

In de blog vind je alles wat je moet weten over het polijsten van de auto! Polijsten wordt vaak gebruikt bij auto’s met een minder glanzende lak of bij kleine krasjes of beschadigingen. Het kan zijn dat beschadigingen worden aangebracht op de auto, omdat de auto niet handig is geparkeerd. Kijk dus altijd even uit met parkeren in het openbaar, bijvoorbeeld als je in het openbaar in Sittard gaat parkeren.

 

Ben je na het lezen van deze blog ook geïnteresseerd in onze andere blogs? Lees dan eens onze blog over “wat te doen tegen muggen“ of “het onderhouden van jouw meubelen

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!