Kamerplanten worden steeds populairder. Natuurlijk weten we ook dat kamerplanten goed zijn voor de gezondheid maar ze zorgen ook voor gezelligheid in je huis. Wat zorgt er nou eigenlijk voor dat planten zo goed zijn voor jou en je huishouden.

 

Minder stress

Uit vele onderzoeken is gebleken dat planten je stress kunnen verminderen. dit komt door de groene kleur, groen werkt namelijk als een rustgevende kleur voor de mens. Hierdoor hebben mensen die in zich in een groene ruimte bevinden een lagere bloeddruk, voelen zich meer ontspannend en voelen zich vrolijker.

 

Schone lucht

Planten kunnen schadelijke stoffen afbreken. Ze verminderen ook de kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Daarnaast kan een plant de luchtvochtigheid verhogen en stofdeeltjes afnemen. Hierdoor is de kans op een verkoudheid en een verstopte neus met 30% verminderd. Ook kan een kamerplant waterdamp uitstoten. De beste lucht voorzuiverende planten zijn de sansevieria, nephrolepis, dracaena en de ficus lyrata.

jouw kamerplant verzorgen

Productiever leven

Uit anderen onderzoeken blijkt ook dat planten helpen bij meer productiviteit. Als je in de buurt bent van planten kan dit effect hebben op je focus, geheugen en productiviteit. Ook kan een plant je helpen met minder fouten maken tijdens je werk. Als je plant groeit kan dit jou ook een positieve invloed geven omdat jij ervoor hebt gezorgd dat je plant gegroeid is.

 

Geluiddemping

Planten kunnen ook helpen bij een betere akoestiek in je huis. Hoe groter de bladeren zijn van je plant hoe beter het geluid wordt geabsorbeerd. Je kan er zelfs voor kiezen een wand helemaal vol te hangen met kleine plantjes, dan heb je geen groot vloerkleed meer nodig.

 

Verzorging van je kamerplanten

Natuurlijk moet je jouw kamerplant verzorgen. Een kamerplant verzorgen hoeft helemaal niet lastig te zijn. Je kunt jouw kamerplant verzorgen zo lastig maken als je zelf wilt. Het ligt er namelijk allemaal aan welke kamerplant je kiest. Iedere plant heeft namelijk een andere verzorging nodig. De makkelijkste planten zijn een cactus, dracaena, monstera en yucca. De meeste hebben weinig water nodig of zijn op een andere manier makkelijk in onderhoud. Dus jouw kamerplant verzorgen kan heel makkelijk zijn als je de juiste plant kiest. Houd natuurlijk ook rekening met of je plant zonlicht moet hebben.

Lees ook:  Gebruik duurzame bouwmaterialen in jouw woning