Wil je een bed dat past bij de stoere kamer voor jouw kind, maar groeit het geld je niet op de rug? Een pallet bed van steigerhout is dan precies wat je zoekt! Dit bed is niet alleen erg prijsgunstig, maar staat ook stijlvol bij ieder interieur. Hieronder vind je meer over de voordelen ervan.

steigerhouten bed

Ontwerp van het bed

Een bed dat wordt gemaakt van pallets is erg robuust. Om deze reden zul je altijd stevig kunnen slapen, zonder dat je het risico van een hangmat-effect loopt. Dit is vaak het geval bij bedden met binnenvering, waarbij het midden vaak meer inzakt dan de rest van het bed. Hierdoor neemt jouw rug een ongewone vorm aan, wat niet goed is voor de slaap en voor de gezondheid. Door meerdere pallets bij elkaar te leggen kun je de breedte van jouw bed precies afstellen op jouw voorkeuren. Daarnaast zijn de pallets redelijk laag, waardoor je dicht bij de grond ligt. Dit creëert een gevoel van veiligheid en haalt de vrees weg dat je ’s nachts per ongeluk uit bed valt. Om dezelfde reden zijn dit soort bedden goed geschikt voor een zolderkamer, waarin het dak schuin afloopt. Door de laagte van het bed zul je niet tegen het plafond aankomen.

Steigerhouten Bed

Goedkoop en geen duurkoop

Een ander voordeel van een bed gemaakt van pallets is – zoals al is gezegd – de prijs. Deze bedden zijn erg goedkoop in vergelijking met andere bedden op de markt, omdat je simpelweg pallets kunt kopen bij de bouwmarkt voor enkele tientjes. Daarnaast is het ook mogelijk om zelf met spijkers en een hamer aan het werk te gaan, zodat je nog goedkoper uit bent. Als je liever een bed hebt dat er mooi afgewerkt uitziet, kun je natuurlijk altijd bij een beddenwinkel kijken waar dit soort bedden worden verkocht. Dan ben je van goede kwaliteit gegarandeerd en betaal je weinig extra.

steigerhouten bed

Voordelen van steigerhouten bed

Het is aan te raden om pallets te kopen van steigerhout, omdat deze houtsoort vele voordelen heeft boven andere houtsoorten. Allereerst is steigerhout veelal gerecycled hout dat al een leven heeft gehad in bijvoorbeeld banken of stoelen. Dit maakt het bed heel duurzaam. Daarnaast is het hout goed te bewerken, waardoor je bij de styling van het bed alleen wordt gelimiteerd tot je creativiteit. Daarom vind je de bedden dus in normale groottes en in kinderformaat. Als je een stoere en robuuste look wilt creëren voor een kinderkamer, dan is dit het bed dat je zoekt.

Bovendien zijn er veel praktische mogelijkheden bij steigerhouten bed. Zo kun je kiezen voor een bed met een rollende lade eronder, voor als je extra opbergruimte nodig hebt. Anderszins kan je ook een volledig afgesloten bed kopen. Door de vele mogelijkheden van een steigerhouten bed, is het een aanrader voor ieder!

Bekijk ook Wonen in een kangoeroewoning

Lees ook:  De voordelen van een rechthoekige parasol
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!