Van haarproducten tot huidverzorging en accessoires, het opbergen van al je spullen lijkt soms een onmogelijke taak. Door de vele verzorgings- en beautyproducten die je door de jaren heen hebt verzameld, kan het soms nog wel een uitdaging zijn om deze efficiënt en slim op te bergen. Hierbij is het belangrijk dat je je spullen goed opbergt, je er makkelijk bij kan én dat je het overzicht behoudt. Ben je dus nog op zoek naar slimme én efficiënte opberg ideeën voor je beautycollectie? In deze blog vind je een uitgebreide gids met praktische tips om je beautycollectie overzichtelijk én stijlvol op te bergen.

Gebruik verticale planken: de ruimte optimaal benutten

Een van de beste en handige manieren om de ruimte in je kamer zo optimaal mogelijk te benutten is door gebruik te maken van verticale planken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kastje met verschillende planken, zwevende planken of muurhangers. Zo kun je ieder plankje vullen met een productcategorie. Je haarverzorging bijvoorbeeld op de bovenste plank, je parfum eronder en je make-up op de onderste plank. Op deze manier kun je ook makkelijke bepaalde producten vinden wanneer je ze nodig hebt.

Ladeverdelers: alles op zijn plek

Je zult misschien al eens hebben gepuzzeld met opberg ideeën voor je beautycollectie en geprobeerd je deze op te ruimen of handig in te delen. Hierbij zul je wellicht ook wel eens hebben geprobeerd je producten in een lade op te ruimen. Dit pakt meestal niet zo goed uit. Iedere keer dat je de lade open en dicht trok, verschoof je hele verzorgingscollectie door de lade. Opbergdoosjes of ladeverdelers bieden de oplossing! Als de plankjes niet helemaal je ding zijn en als je meer van een opgeruimde kamer houdt, kunnen ladeverdelers jou goed helpen. Op deze manier kun je je kleinere verzorgingsproducten zoals nagellak, lippenstift, lipgloss, kwasten en noem het maar op, netjes opbergen in een lade waar niemand het ziet. Goed georganiseerd én stijlvol.

Meer tips voor het inrichten van een beautykamer lees je hier!

Rolwagen: de flexibele oplossing

Als je je spullen graag snel en makkelijk bij de hand hebt, is het gebruik van rolwagens wellicht iets voor jou. Deze kun namelijk makkelijk van je slaapkamer naar de badkamer dragen, wat ze ideaal en flexibel maakt wanneer je af en toe graag wisselt van setting. Daarnaast is het ook handig om gebruik te maken van opbergkoffertjes. De meeste professionele make-upartiesten gebruiken deze, maar jij hebt hier zeker ook wat aan. Als je vaak op reis gaat of onderweg bent is zo’n koffertje wel zo handig. Neem je beautycollectie veilig mee op reis met een opbergkoffer!

Wanneer je vaak onderweg bent, is het ook de bedoeling dat je beautycollectie veilig en onbeschadigd aankomt. Compacte reistassen of cosmeticatassen zijn ideaal om al je verzorgingsproducten te beschermen tijdens het reizen. Ook als je gaat verhuizen kan dit nog wel eens een uitdaging zijn. Ben je op zoek naar manieren waarop je handig én veilig je spullen te vervoeren? Ontdek handige tips voor het vervoeren van je wasmachine, droger of al je andere huishoudelijke apparaten en beautyproducten.

Lees ook:  3 tips voor de aanschaf van een puppy

Technologie is je beste vriend

Door de huidige technologische trends en ontwikkelingen, zijn er de laatste jaren veel innovaties uitgebracht die je kunnen helpen je beautycollectie te beheren. Zo zijn er bijvoorbeeld apps waarmee je al je producten kunt categoriseren om zo een goed overzicht te krijgen van wat je in huis hebt. Daarnaast kun je ook de houdbaarheidsdata invullen. Deze geeft je dan een seintje wanneer je product bijna niet meer houdbaar is. Het is natuurlijk zonde als je iets moet weggooien. Verder zijn er apps die je de exacte ingrediënten van een product laten zien als je deze scant. Op die manier kun je controleren of er geen formules in zitten waar je allergisch voor bent of die niet goed voor je zijn.

Of je nu een uitgebreide of minimalistische beautycollectie hebt, een opgeruimd en georganiseerde indeling is altijd fijn. Op deze manier kun je makkelijk gebruik maken van de producten uit je dagelijkse routine en houd je goed het overzicht. Met deze tips kun je jouw beautycollectie overzichtelijk, praktisch én stijlvol inrichten!

Lees meer over design en stijl: 3 tips voor het creëren van een romantische slaapkamer.

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!