Heb jij het gevoel dat jouw woonruimte iets te groot is? Veel ruimte is handig als je flink wat spullen hebt om erin te zetten, maar het kan ook wat ongezellig aanvoelen of minder privacy geven. Dit haalt natuurlijk het huiselijke gevoel uit de ruimte. Een room divider kan hierbij helpen door verschillende delen van de ruimte af te schermen, wat zorgt voor meer privacy en een fijner gevoel. Maar daarnaast zijn er nog vele andere voordelen van een room divider, zoals je hieronder zult ontdekken.

veranda overkapping

Maak je woonruimte een stuk gezelliger

Zoals al is gezegd kan een grote ruimte, zowel een vierkante als rechthoekige ruimte, erg kaal aanvoelen. In de plaats van een typisch huiselijk gevoel dat je hoort te krijgen in jouw woonruimte, ervaar je een meer onpersoonlijke, zakelijke sfeer. Door met room dividers verschillende hoekjes in de kamer af te schermen, zoals een leeshoekje of een gezellig eethoekje, creëer je een knusse leefomgeving. Dit kan met een divers aanbod aan verschillende room dividers. Zo heb je de kamerschermen, waardoor je je totaal afgeschermd kan voelen van de rest van de kamer. Ook heb je de open room dividers, als je toch nog een beetje ruimtelijkheid wilt bewaren. Daarnaast heb je velerlei planten die je kunt gebruiken als room divider voor bijvoorbeeld binnen in de woonkamer of buiten onder de veranda overkapping.

veranda overkapping

Praktisch gebruik maken van room dividers

Naast de sfeer creërende kwaliteit van room dividers, kunnen ze ook enorm praktisch zijn. Een grote kast kan de ruimte goed scheiden, maar kan daarnaast ook goed gebruikt worden als opbergruimte. Als je kiest voor een open kast, kun je nog steeds de openlijkheid van de ruimte behouden, maar wel zorgen voor afscheiding en een plek om spullen kwijt te kunnen. Daarbij is dit een goede oplossing voor mensen die het liefst natuurlijk licht in de kamer willen krijgen. Verder zijn room dividers ook perfect voor zij die in een studio wonen, waar in dezelfde ruimte wordt gegeten en geslapen. Het is namelijk niet altijd fijn als je bezoekers ontvangt die het gevoel hebben dat ze in je slaapkamer zitten. Door een traditioneel kamerscherm neer te zetten kun je een soort verplaatsbare muur neerzetten, zodat je zelf kan kiezen tussen meer ruimte of meer privacy.

veranda overkapping

Goed voor de muziekliefhebbers

Als je met meerdere mensen gebruik maakt van een grote ruimte, dan wil je geen last hebben van het geluid van de ander. Door een room divider met akoestische demping te halen, kun je geluidsoverlast voorkomen voor iedereen in de ruimte en kan je jouw muziek harder zetten zonder dat anderen daar last van hebben. Vanwege de vele voordelen die room dividers hebben, is het een absolute aanrader voor de mensen die voelen dat hun woonruimte net iets te groot aanvoelt.

Lees ook:  Hoe creëer je een boho chic stijl in huis