De zomer komt er weer aan. Dat betekent dat iedereen weer lekker naar buiten kan gaan. Het zwembad wordt ook weer opgezet en iedereen gaat weer massaal barbecueën. Toch heeft de zomer ook zo zijn negatieve kanten. Zo zijn er aardig wat mensen die niet goed tegen de warmte kunnen. Dit zijn met name ouderen. Het is overigens ook niet zo fijn om in het warme weer te werken. Dit geldt zeker voor bouwvakkers maar ook voor de mensen op kantoor met een slechte airco. Het is de verwachting dat het in de toekomst alleen nog maar warmer zal worden. Het ziet er dus niet naar uit voor de mensen dat het beter gaat worden. Het is gewoon belangrijk om af en toe de verkoeling op te zoek en goed te luchten ’s avonds en ’s nachts. Door de ramen open te zetten komt er meestal genoeg koele lucht binnen.

De hor en de hordeur voor de schuifpui houden de muggen buiten

Ook openzetten van de achterdeur is een goede optie. Toch levert dat ook problemen op. Mensen kiezen ervoor om ’s avonds lekker tv te gaan kijken of om binnen de lampen aan te maken. Dit zorgt ervoor dat muggen massaal naar binnenkomen. Het drinken van veel alcohol zorgt er bovendien ook voor dat de muggen ook op de warme geur van mensen afkomen. Muggen zijn echt geen pretje. Deze vervelende insecten steken je. Vervolgens krijg je bultjes die enorm gaan jeuken. Sommige mensen krabben deze onbewust open waardoor het gif in deze bulletjes zich alleen nog maar verder verspreidt. Dit zorgt alleen nog maar voor meer jeuk. Mensen denken dan slim te zijn door citronellakaarsen of citroenen te gebruiken om de muggen weg te jagen. Uit onderzoek blijkt dat dit niet helpt. De beste oplossing om de muggen weg te jagen is om ze tegen te houden. Door het gebruik van een hor bij het raam of een hordeur schuifpui kun je ervoor zorgen dat deze vervelende insecten niet binnen kunnen komen.

De verschillende soorten hordeuren voor schuifpuien

Er zijn verschillende soorten hordeuren voor schuifpuien. Als eerste is er de budget variant. Dit wordt ook wel de “lamellenhor” genoemd. Deze hor werkt op basis van een aantal elementen. Zo zijn er een aantal verschillende stukken hor die elkaar overlappen. Deze stukken hor worden door middel van gewichten strakgetrokken. Vervolgens kunnen mensen gewoon naar binnen en buiten lopen zonder ook maar iets te hoeven doen. Het nadeel van deze hor dat deze snel vies wordt en dat de elementen scheef terugvallen. Dit zorgt ervoor dat er alsnog muggen binnen kunnen komen. Deze hordeur voor een schuifpui ziet er overigens ook niet echt mooi uit.

Een betere optie

Een betere optie zijn echte hordeuren voor de schuifpuien. Dit is eigenlijk een complete deur die gemaakt is van hor. De oplossing ziet er strakker uit en kan voor of achter een deur geplaatst worden. Rondom de hor is een raamwerk geplaatst van aluminium of kunststof. Dit zorgt ervoor dat de hor gespannen blijft en dat de hor aan het huis bevestigd kan worden. Het nadeel van deze hor is dat deze duurder is en je kunt er tegenaanlopen.

Lees ook:  Help, hoe richt ik mijn kleine huis in?

bekijk ook:

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

Leave a Reply