Wil jij een woonkamer creëren die luxe en stijl uitstraalt? Dan is de kleurencombinatie goud en zwart daarvoor dé oplossing! Door jouw woonkamer een zwarte basis te geven met gouden details en accessoires zorg jij voor die echte hotel-chic uitstraling. Hoe je dat het beste kunt aanpakken? Wij vertellen jou in deze blog alles over een woonkamer met zwart en goud!

Waarom een woonkamer met zwart en goud?

Een woonkamer met zwart en goud kan zorgen voor die luxe uitstraling zonder dat je er veel geld aan hoeft uit te geven. Ondanks dat de kleurencombinatie zwart en goud uniek is, is het tegelijkertijd enorm tijdloos. Je kunt er dan ook niet snel fout mee gaan. Hoe je het beste deze combinatie kunt realiseren? Maak gebruik van zwarte meubels en kies voor gouden accessoires en details! Door voor zwart meubels te kiezen, kies voor tijdloos en oneindige combinaties. Zwarte meubels kunnen tenslotte met alles worden gecombineerd, zonder dat je er op uitgekeken raakt. Hou je van echte statements in jouw interieur? Kies dan bijvoorbeeld voor een zwarte bank!

Ondanks dat zwart redelijk neutraal is, kan het wel vrij hard zijn. Het heeft dan ook zeker de juiste aankleding nodig. Hoe je dit het beste kunt doen? Met goud natuurlijk! Deze glanzende en opvallende kleur zorgt ervoor dat jouw zwarte meubels meer warmte krijgen.

woonkamer zwart goud

Gouden decoratie maakt het af

De kleur goud kan in een interieur al snel heftig worden. Wanneer je de kleur goud subtiel wilt gebruiken, kun je dan ook het beste kiezen voor gouden details of accessoires. Voorbeelden van leuke gouden accessoires zijn gouden kussentjes voor op de bank, gouden fotolijsten, gouden kandelaars of gouden kaarsen. Door kleine gouden decoraties te gebruiken zul je al snel een enorme verandering zien aan jouw zwarte interieur. Wil je toch wat extra goud naast al die kleine accessoires? Kies dan voor bijvoorbeeld één gouden muur.

Heb je een lege hoek in jouw woonkamer en weet je niet goed hoe je deze moet opvullen met gouden of zwarte accessoires? Wij geven je een aantal tips in een andere blog!

Toch gaan voor goud met zwart?

Wil je toch gaan voor wat meer goud dan zwart en lijken gouden meubels iets voor in jouw woonkamer? Ook dat kan natuurlijk! Een gouden bank kan bijvoorbeeld een prachtige statement zijn in jouw woonkamer. Hoe je dit nog stijlvol kunt houden? Kies er voor om achter die gouden bank een zwarte muur te maken, zodat jouw woonkamer echt alleen draait om de bank en het niet té schreeuwerig wordt. Dit geldt natuurlijk ook voor andere meubels die jij in het goud wilt gaan plaatsen in jouw woonkamer.

woonkamer zwart goud

Combinaties met zwart en goud

Ben je bang dat de kleurencombinatie van zwart en goud toch iets te hard word in jouw woonkamer? Dan zijn er ook andere kleuren die je nog mee kunt nemen in het interieur die het wat warmer aankleden. Zo kun je goud en zwart prima combineren met zacht roze details of natuurlijke tinten zoals hout of rotan. De combinatie roze en goud geeft die warme uitstraling terwijl de luxe uitstraling wordt behouden. Ook een marmeren patroon kan altijd worden gebruikt om de gouden details helemaal af te maken.

Lees ook:  Verlichting in de woonkamer: hoe krijg je een gezellige sfeer?

Wil je weten hoe je het beste een u-vormige woonkamer kunt inrichten? In deze blogs geven we tips!

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!