Bijna iedereen kent het wel, die ene verloren hoek in de woonkamer waar niks staan en waar je waarschijnlijk niks mee kunt. Ondanks dat je het misschien nog niet weet, zijn er toch een aantal leuke mogelijkheden voor die lege hoek. Wil jij ervoor zorgen dat de woonkamer een groot geheel wordt en die lege hoek wordt opgevuld met iets moois? Lees dan deze blog, want wij geven je een aantal tips!

Maak een leeshoek

Ben jij iemand die graag regelmatig een boek leest? Dan hebben wij een oplossing voor jouw verloren hoek in de woonkamer! Maak er een leeshoek van! Een leeshoek kun je op een eenvoudige manier creëren zonder dat het veel ruimte of geld hoeft te kosten. Zo ben je met een heerlijke stoel waarin je lekker kunt zitten lezen, een klein bijzettafeltje en misschien een lamp al klaar. Wil je ook de muren wat gezelliger maken in jouw nieuwe leeshoek? Kies er dan voor om wat planken op te hangen, zodat je daar wat boeken op kunt zetten.

Een speelhoek

Heb jij kinderen en weet jij niet goed wat jij met de lege hoek in de woonkamer moet doen? Maak er dan een speelhoek van! Naast dat dit ervoor zorgt dat jouw kinderen een eigen speelplekje krijgen, heb je ook geen last van speelgoed dat door de gehele woonkamer ligt verspreid. Wil je ervoor zorgen dat de speelhoek opgeruimd uitziet? Kies er dan voor om er een opbergkist neer te zetten. Zo kan al het speelgoed netjes worden opgeruimd wanneer de kinderen in bed liggen.

lege hoek woonkamer

Een opbergruimte

Iedereen is wel bekend met het probleem van te weinig opbergruimte hebben voor alle spullen. De lege hoek in de woonkamer kan da

n ook altijd als een extra opbergruimte beschikken! Wat dacht je van een aantal planken waar je wat boeken of decoratie opzet? Of een kleine opbergkast waarin je alles kunt doen wat je niet kwijt komt? Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden wanneer het aankomt op opbergruimtes.

Ook een leuke verlichting kan al wonderen verrichten voor de sfeer in jouw woonkamer. Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden met verlichting in jouw woonkamer? Je leest het in deze blog!

Andere accessoires voor een lege hoek

Naast dat een lege hoek functioneel kan zijn, kunnen er ook verschillende accessoires in worden gezet. Een voorbeeld van een leuke accessoire is een spiegel. Naast dat deze in allerlei verschillende maten en vormen te verkrijgen is en altijd wel in een hoek past, zorgt het ook nog voor extra ruimte in jouw woonkamer. Door de weerspiegeling van de woonkamer in de spiegel, lijkt het net alsof er meer ruimte wordt gecreëerd. Daarnaast kan er ook van de lege hoek een fotomuur worden gemaakt. Door verschillende foto’s op te hangen, creëer je gezelligheid, warmte en hoeven er geen grote meubels worden aangeschaft om de lege plek te vervullen.

verloren hoek woonkamer

Hou je wel van wat groen in jouw woonkamer? Dan is een mooie en zelfs grote plant ook een mogelijkheid om de lege hoek te vervullen. Naast dat dit er leuk uitziet, zorgt het voor zuurstof en schone lucht in jouw woonkamer. Daarnaast hebben planten ook een positief effect op jouw mentale gesteldheid. Een win-winsituatie dus!

Lees ook:  De renovatie van de achtertuin

Benieuwd hoe je je tuin milieuvriendelijk kan inrichten? Klik dan hier!

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!