We willen er allemaal voor zorgen dat iedereen in de familie een mooie plek heeft om te wonen. Voor sommigen onder ons is dit helaas niet mogelijk door verschillende omstandigheden. Dit kan zijn door een beperking of door ouderdom. Ouderen willen namelijk zo lang mogelijk op zichzelf wonen en mensen met een beperking willen genieten van zelfstandigheid.

Daarnaast wordt er in de zorg ontzettend veel bezuinigd waardoor het steeds moeilijker wordt om de hulp te bieden in de tijd en budget die ze hebben. Hierom is het goed voor hulpbehoevenden om zichzelf de vraag te stellen welke hulp ze nu echt nodig hebben. Wat ze zelf nog kunnen, wat ze kunnen betalen en wie in hun naaste omgeving kan helpen.

makelaar eijsden

Zorgen voor je naaste familie

Een interessant alternatief voor een seniorenwoning, aanleunwoning of verzorgtehuis is wonen in een kangoeroewoning. Bij deze optie kan de hulpbehoevende in een gelijkvloers deel van het huis wonen terwijl het gezin in het andere deel van het huis wonen. Dit is meestal de benedenverdieping die wordt toegewezen, voornamelijk omdat dit het meest toegankelijk is.

Met deze woonmogelijkheid kan het gezin de ouderen of hulpbehoevenden helpen met zware taken zoals schoonmaak en de boodschappen doen. Daarnaast helpen ze ook door de sociale controle uit te oefenen. En waar het zover mogelijk is kunnen de ouderen helpen met de oppas voor de kinderen, of een beetje helpen met andere lichte taken in de tuin.

makelaar eijsden

De belangrijkste voordelen

De grootste voordelen is dat er bespaard wordt op de zorgkosten. Hierbij kunnen de ouders of grootouders financieel helpen bij de aanschaf van de grond voor het bouwen van het nieuwe huis. Door deze kosten te delen bespaart het gezin ook een groot deel van het bouwen van het nieuwe huis. Op deze manier hoeven de ouders niet in een verzorgingshuis en kunnen ze langer zelfstandig leven. Bovendien is het een zeer prettig idee dat je geliefden dichtbij en veilig wonen.

makelaar eijsden

Uiteraard zijn er verschillende voorwaarden

De voorwaarden van een kangoeroewoning zijn per gemeente verschillend. Het is dus zeer verstandig om hier goed onderzoek naar te doen voordat je begint met bouwen. Zo kun je maar 1 adres hebben op de bouwkavel. De huisvesting kan alleen bedoeld zijn voor iemand met een zorgbehoefte, dit kan dus niet overgedragen worden op derden.

De bouwplannen moeten binnen het bouwbestemmingsplan passen. En dat er geen bewoning vindt in minder dan twee meter van de erfgrens. Verder zijn er nog veel andere regels en wetten waaraan voldaan moet worden. Maar dit is zeer verschillend per gemeente. Makelaar Eijsden helpt jou om aan alle regels en wetten te voldoen.

Bekijk ook:

Lees ook:  Een nieuw dak, waar moet je op letten?
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!