Als koper van een nieuw huis ben je in het begin vooral bezig met het de financiële aspecten. Toch is het al vanaf het begin belangrijk om te kijken naar de inrichting van het huis. De inrichting van een huis maakt een huis uiteindelijk leuk om in te wonen. De inrichting van het huis is minstens zo belangrijk als het huis zelf voor het woongenot. Met name mannen vinden het erg fijn om de inrichting van het huis het liefst zover mogelijk naar achter te schuiven. Mannen zijn van nature minder bezig moet hoe het er in huis uitziet. Zo kunnen ze bijvoorbeeld geen landelijk- en wabi sabi interieur onderscheiden. De man is meer bezig met hoe dingen functioneel moeten werken. Bij inrichting van het huis gaat het vaker om details. Mannen kijken liever naar het gehele plaatje. De inrichting van een huis kan dan ook het beste door een vrouw uitgevoerd worden.

wabi sabi interieur

Hoe moeten de ruimtes eruitzien?

Voor je kunt beginnen met het kopen van spullen is het als eerste belangrijk om te kijken naar de ruimtes die er in huis zijn. Welke ruimte dient voor wat? Moet er misschien nog een muur weg of moet juist een extra muur geplaatst worden. Al deze grote ingrijpende werkzaamheden moeten gebeuren voordat er echt naar de inrichting gekeken kan worden. Tijdens deze stap kijk je ook al naar de inrichting van het huis. Waar komt de badkamer, waar komen de slaapkamers en waar komt de keuken? Houdt hierbij ook rekening met de lichtinval. Een slaapkamer zonder raam is bijvoorbeeld geen optie. Kies er dan voor om een dakraam te laten plaatsen.

wabi sabi interieur

Maak een plattegrond

De volgende stap is om een plattegrond te maken van alles wat er in het huis moet komen. Begin hierbij met de grote objecten. Deze nemen het meeste plaats in en moeten dus zeker weten goed passen en mooi staan. De plattegrond zorgt ervoor dat je duidelijk hebt wat je wilt en wat er moet komen. Deze kun je ook gebruiken tijdens het inrichten van het huis zelf in later stadium. Deze plattegrond is de basis waarop je altijd terug kunt vallen.

Koop je spullen van groot naar klein

Als je een goede plattegrond hebt kun je vervolgens gaan winkelen. Tijdens het winkelen doe je namelijk inspiratie op. Deze inspiratie kun je vervolgens gaan vertalen in jouw stijl. Deze stijl is uiteindelijk de stijl die je in het gehele huis gaat toepassen. Nu kun je overgaan top aankoop. Koop niet alles in één keer en blijf bij je stijl. Ook al ziet die bank er nog zo mooi uit. Deze past niet goed bij de eetkamertafel dus het is geen optie. Blijf dus bij je stijl ten alle tijden. Begin altijd eerst met de aankoop van de grote dingen en dan vervolgens met de kleine. Ze weet je zeker dat alles namelijk in je huis past. Daarnaast is het zo dat de bank je al een indicatie geeft van de kussens die erbij passen.

wabi sabi interieur

Een wabi sabi interieur

Mocht je nu niet echt eigen stijl willen dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een wabi sabi interieur. Dit is een bepaald type interieur waarbij imperfectionisme wordt nagestreefd. Binnen wabi sabi interieur moet alles eigenlijk zo gek en onsamenhangende mogelijk zijn. De stijl is een interieurstijl die past bij de hedendaagse industriële trend. Wabi sabi interieur klinkt Japans en dat klopt ook. De stijl is namelijk vanuit Japan overkomen waaien naar Europa. Inmiddels kiezen steeds meer mensen voor deze stijl. De wabi sabi interieurstijl is een stijl waar je als persoon van moet houden.

Lees ook:  Sierkussens voor buiten en binnen

Bekijk ook Het kiezen van je interieur

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!