Vloeren, misschien wel het meest belangrijkste maar ook moeilijkste gedeelde tijdens het inrichten van je – nieuwe – huis. Maar, welke vloer past het beste bij jou? In dit artikel vatten wij het voor je samen!

(Eiken)houten vloer

De vloer die je het vaakst zult zien als je bij mensen op bezoek gaat is de (eiken)houtenvloer. Houten vloeren worden voornamelijk gebruikt aangezien het een authentieke look geeft aan de ruimte. Evim vloeren is hierin expert. Ook is elke plank uniek, in tegenstelling tot bij andere soorten vloeren. Naast de mooie unieke uitstraling heeft het ook een aantal nadelen, houten vloeren zijn gemiddeld duurde dan bijvoorbeeld laminaat. Ook waterschade is iets wat vaak voorkomt bij houten vloeren, pas daar dus goed mee op.

Betonnen vloer

De vloer die momenteel de grootste stijging heeft bij de mensen die een nieuw huis kopen is de betonnen vloer, een vloer die jouw industriële look helemaal af maakt. Met beton leg je vrijwel gelijk de link dat het niet kapot te krijgen is, dat is dus een gigantisch voordeel. Ook is het één geheel waardoor het makkelijk te onderhouden is. Nadelen van een betonnen vloer zijn onder andere dat het minder geluidsabsorberend is als bijvoorbeeld een tapijt en dat er jaarlijks een onderhoudsbeurt nodig is, doe je dat niet dan is er kans op kleine scheurtjes in het beton.

Parketvloer

De soort waarmee je de meeste kanten op kunt, dan heb je het natuurlijk over een parketvloer. Ambiant vloeren heeft hierin een gigantisch aanbod. Het bestaat uit houten plakken die makkelijk in elkaar over te klikken zijn. Massief parket, lamelparket, fineerparket, bamboe parket, verouderd parket, dit zijn maar een handjevol van de verschillende soorten parketvloer. Maar, er zijn natuurlijk ook een aantal nadelen, denk bijvoorbeeld aan het uitzetten bij warme temperaturen, aangezien het een natuurlijk product is. Hierdoor is een vloerverwarming in combinatie met een parketvloer dus ook geen aanrader.

Tegels

Nadat je de mooiste vloer hebt gevonden voor de woonkamer is nu de keuken aan de beurt. Zoals in vele huizen in Nederland al hebben, zijn tegels hiervoor het meest geschikt. Het voordeel van tegels is dat het bijna niet kapot gaat, het in alle kleuren, maten en soorten te vinden is en goed te gebruiken is in combinatie met een vloerverwarming. Nadelen van tegels zijn – evenals bij de betonnen vloer – dat het minder geluidsabsorberend is en snel viest wordt.

Heb je nog steeds geen idee welke vloer je moet kiezen? In deze blog vertellen we je welke vloer je kunt kiezen aan de hand van je interieurstijl.

Lees ook:  Ontdek het meubilair van Henders & Hazel
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!