Je kent het wel. Ben je gezellig met je vrienden aan het barbecueën, moet je opeens naar de koelkast omdat het drinken op is. Met een Douglas buitenkeuken is dit probleem makkelijk opgelost, daarom dat een buitenkeuken steeds populairder wordt. Je hoeft niet naar binnen, omdat het drinken buiten in de keuken staat.

Waarom een buitenkeuken?

Een buitenkeuken kan op veel verschillende manieren handig zijn om te hebben. Zo kan men buiten in de open lucht de allerlekkerste gerechten maken. Mocht bijvoorbeeld jouw kind(eren) buiten aan het spelen zijn, maar is het toch bijna etenstijd. Dan kunt u buiten koken en ondertussen letten op uw kind(eren). Ook is het vaak te warm om binnenshuis te koken met alle warme temperaturen in de zomer. Daarnaast is het ook handig om een buitenkeuken te hebben voor meer ruimte rondom de barbecue. Het bespaart tijd en moeite om in de buitenkeuken dingen te ondernemen, in plaats van naar binnen toe te lopen. Daarnaast kan er gezellig worden doorgepraat met de vrienden en familie, in plaats van dat het gesprek wordt onderbroken wegens het stokbrood dat klaar is in de oven.

 

Douglas buitenkeuken

De Douglas buitenkeuken wordt gemaakt van het douglashout. Douglashout is een naaldhoutsoort die voorkomt in het noordwesten van Europa. het Douglashout heeft van nature een hoge duurzaamheid en sterkte. Dit zorgt ervoor dat deze houtsoort erg geliefd is. Daarbij staat het Douglashout bekend dat het jarenlang mee zal gaan, zonder er last van een houtrot is. Dit betekent dat de Douglas keukens garant als kwaliteit keukens. Naast het kwalitatief en zeer geliefde Douglashout, wordt de Douglas keuken ook op maat gemaakt. Hierdoor kan er in de wensen en behoeftes worden voorzien, afhankelijk van de grootte van de Douglas keuken. Zo kan de fantasie over de buitenkeuken werkelijkheid worden. Ook is social media een handig hulpmiddel om inspiratie op te doen. Zo kan er vanaf het begin of aan al een mooi plan worden gemaakt en is er vanaf het begin gelijk duidelijk welke onderdelen in de Douglas buitenkeuken moeten komen.

 

Onderhoud

Een buitenkeuken van onbehandeld Douglashout kan zo’n tien tot vijftien jaar lang meegaan. Als het Douglashout een juiste behandeling krijgt, kan de levensduur van de Douglas buitenkeuken worden verlengd. Daarom kan er geconcludeerd worden dat een Douglas keuken erg lang mee gaat. Er wordt geadviseerd om het Douglashout te impregneren of om het te voorzien van een geschikte houtolie.  Ook wordt er geadviseerd om het Douglas hout te beschermen met een geschikte beits.

Dus het advies is eerst te impregneren en daarna de beits aan te brengen. Hierdoor zal de mate van bescherming beter zijn. Daarbij is er een bepaalde beits waar impregneren helemaal overbodig is. ook is er de mogelijk om met beits de Douglas buitenkeuken een ander kleurtje te geven, als dit bijvoorbeeld beter past bij de uitstraling van de tuin. Door dit advies op te volgen kan het Douglas hout beter beschermd worden tegen alle verschillende weersinvloeden en staat de Douglas buitenkeuken garant voor een lange levensduur.

Lees ook:  Tips voor PVC vloer schoonmaken

Bekijk ook:

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!