Een betonlook voor in de kleine badkamer is erg populair, omdat het er niet alleen stoer uitziet, maar ook omdat het vele praktische voordelen heeft. Zo heeft het geen voegen, waardoor er geen schimmels kunnen ontstaan en waardoor het makkelijk schoon te maken is. Wilt u het meeste halen uit de betonlook voor uw badkamer? Volg dan onderstaande tips!

betonlook badkamer

Kies een goede kleur

De betonlook wordt gecreëerd door beton ciré, oftewel betonstuc, te gebruiken. Dit is een pleistermateriaal gemaakt van cement en kunsthars. Van nature heeft dit materiaal een grijze tint, maar het is ook mogelijk om beton ciré van andere tinten te gebruiken. Zo kunt u het betonstuc halen in alle kleuren, waaronder beige, geel, rood, groen en blauw. Hiermee kunt u een unieke uitstraling geven aan uw badkamer. U kunt ook kiezen voor een goedkopere optie tegenover het betonstuc, namelijk betonlook verf. Deze is goedkoper dan het betonstuc, makkelijker aan te brengen en is ook beschikbaar in verschillende kleuren.

Het nadeel is dat de muren hierdoor wel korrelig lijken, waardoor het wegneemt van de echte betonlook. Een laatste optie is om betonlook tegels te gebruiken. Deze zijn makkelijk te plaatsen en zorgen voor een strak oppervlak. Ook hier is er een nadeel, namelijk dat er nog wel voegen zitten tussen de tegels. Deze voegen moeten dicht worden gekit, waardoor er een verschil in kleur is tussen de voegen en de tegels. Dit kan echter ook een mooi contrast opleveren.

badkamer

Onderhoud van de badkamer

Een badkamer van beton ciré is, zoals gezegd, makkelijk schoon te maken omdat er geen voegen zijn. Beton ciré is schoon te maken met reguliere niet bijtende allesreiniger of groene zeep. Chloor en producten met bleek zijn niet aan te raden, omdat deze de coating van het betonstuc kunnen aantasten. Hierdoor zal het minder vocht afstoten, waardoor er schimmels kunnen ontstaan. Als er kalkaanslag op de douchewanden zit, dan kunt u deze het beste periodiek verwijderen met anti-kalk middelen. U kunt het ook vermijden door de wanden na het douchen te drogen.

betonlook badkamer

Laat een professional de betonstuc aanbrengen

Om beschadigingen of oneffenheden te voorkomen tijdens het aanbrengen van het betonstuc, is het altijd de bedoeling dat een professional de beton ciré aanbrengt. Dit komt omdat er veel stappen nodig zijn, die uiterst zorgvuldig moeten worden uitgevoerd. Zo moet eerst de ondergrond worden bepaald, worden voorgestreken en worden uitgevlakt. Daarna wordt er een epoxylaag aangebracht en voorgestreken. Vervolgens wordt het betonstuc in twee lagen aangebracht, waarbij iedere laag genoeg tijd nodig heeft om te drogen.

Daarna wordt het stuc opgeschuurd, geïmpregneerd en geseald. Een echte vakman kan dit alles in een mum van tijd doen met een gladde afwerking als resultaat. Loop alles een keer na met vastgoedbeheer, zodat u zeker weet dat het toegestaan is om uw badkamer te verbouwen.

Lees ook:  Goed slapen: ongebruikelijke tips!
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!

3 Comments

Leave a Reply