Ga je voor comfort of uitstraling?

Sommige mensen kopen een nieuwe bank puur voor de looks, voor andere is comfort het belangrijkste. Wil je graag een bank die perfect past bij de rest van het interieur of hecht je hier totaal geen waarde aan? Maak bij het kopen van een bank deze afweging. Uiteraard wil je een bank die er mooi uitziet, maar je wilt er toch ook iedere avond lekker op kunnen zitten?

Hoeveel ruimte heb je?

Ga voor jezelf na hoeveel ruimte je ter beschikking wilt stellen voor je bank. Heb je een grote of kleine woonkamer? Waar staan de andere meubels? Wil je genoeg ruimte overhouden voor het looppad? Het is verstandig om de ruimte van tevoren op te meten zodat je precies weet hoe groot je nieuwe bank maximaal kan zijn.

bank stof schoonmaken

Leer of stof?

Sommige mensen kiezen voor een leren bank vanwege de looks. Andere kiezen voor een stoffen bank omdat deze fijner zit en een huiselijke uitstraling creëert. In stof komen sneller vlekken dan in leer. Als je jonge kinderen hebt moet je er rekening mee houden dat er geregeld iets van drinken of eten op de bank geknoeid wordt. De meeste vlekken krijg je er zelf vaak wel uit. De bank stof schoonmaken lukt echter niet altijd zelf. Gelukkig kan je bij hardnekkige vlekken Banklatenreinigen.com inschakelen, die de stof van je bank zal schoonmaken.

Wat is je budget?

Als je weet wat voor een soort bank je wilt en hoeveel ruimte je ervoor over hebt, dan kun je gaan zoeken naar een bank die binnen je budget valt. Leren banken zijn over het algemeen duurder dan stoffen banken. Heb je bijvoorbeeld een mooie leren hoekbank gevonden die net buiten je budget valt? Probeer dan hetzelfde model te zoeken met een stoffen bekleding.

Nieuwe of gebruikte bank?

Als je budget beperkt is kan je de overweging maken om in plaats van een nieuwe, een tweedehands bank te kopen. Stoffen tweedehands banken zien mensen al gauw als iets onhygiënisch. Echter, dit ligt aan jezelf. De bank stof schoonmaken is een relatief kleine moeite. Hiervoor zou je zelfs nog een bedrijf voor kunnen inschakelen die de stof grondig reinigt. De kosten van zo’n schoonmaakbeurt zijn doorgaans een stuk lager dan het prijsverschil tussen een nieuwe en tweedehandse bank.

Lees ook:  Dit zijn ze: dé beste interieurtrends van dit moment