Bent u op zoek naar een nieuw tuinscherm? Dan zou u eens kunnen denken aan een tuinscherm van composiet. Dit tuinscherm is er in verschillende afmetingen en geeft u meer privacy in uw tuin. Bovendien is een tuinscherm van composiet voor ieder budget. Er zijn kant-en-klare tuinschermen te krijgen in een luxe uitvoering, maar ook in een maxi-uitvoering. Het verschil? De eerste soort zijn 10 mm massieve planken en de twee soort zijn 10 of 13 mm dikke holkamerplanken. Ook zijn ze te krijgen in een basic uitvoering. De composiet tuinschermen worden steeds populairder, want deze zorgen voor een volledig dichte schutting. Daarnaast zijn ze in verschillende uitvoeringen te krijgen, zodat er altijd wel een uitvoering is die bij u past.

 

Uitvoeringen

Zoals net al benoemd is het tuinscherm van composiet er in meerdere uitvoeringen, drie om precies te zijn. Hoe luxer de variant van het tuinscherm, hoe dikker deze is en hoe minder flexibel. Kiest u dus voor de basic variant? Dan heeft u een dunner en flexibeler tuinscherm. Kiest u voor de luxe uitvoering? Dan is de dikte gemiddeld net zoals de flexibiliteit. Kiest u voor de maxi uitvoering? Dan heeft u een dik scherm met iets minder flexibiliteit. Het is net wat het beste bij u past.

Zelf bouwen

U kunt ervoor kiezen om uw tuinscherm van composiet zelf te bouwen. Als u dit wilt doen kunt u het beste kiezen voor het ProDeck zelfbouw tand en groef stapelplankensysteem. Op deze manier kunt u gemakkelijk zelf uw tuinscherm bouwen. De schutting zal uiteindelijk geheel gesloten ogen. U kunt daarbij zelf de hoogte bepalen tot een maximum van twee meter. De kleur kan ook zelf gekozen worden. De schermen worden geleverd met gratis inwendige aluminium verstevigingen. Hiermee kunnen doorbuigingen worden voorkomen door een harde wind. De verstevigingen kunt u gemakkelijk zelf erop maken.

 

Composiet vergeleken met kunststof

Composiet is duurzamer dan kunststof, het bestaat namelijk voor 40% uit duurzaam en gerecycled kunststof. Dat is een belangrijk verschil met normaal kunststof, want dit wordt vaak niet duurzaam geproduceerd. Daarnaast is kunststof een stuk minder sterk dan composiet. Composiet krimpt niet en gaat ook niet uitzetten, kunststof doet dit vaak wel. Toch is het belangrijkste verschil tussen composiet en kunststof de kleur. Composiet verkleurt namelijk niet, terwijl kunststof wel verkleurt.

Vergeet als u in de tuin bezig bent niet na te denken over andere onderdelen, zoals bijvoorbeeld de rol van onkruid in uw tuin!

Lees ook:  Ontspannen kerst in huis 
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!