De laatste jaren zijn de zomers in Nederland steeds warmer geworden. Er kwamen steeds meer zonnige dagen bij. Omdat de gemiddelde Nederlander dit weer alleen gewend is in Frankrijk, Italië of Spanje is het te begrijpen dat mensen hierdoor verrast zijn. Toch lijkt het erop dat de warme trend zich te komende jaren zal voortzetten. Dit komt door de opwarming van de aarde. De aarde wordt steeds warmer door het broeikaseffect. Bedrijven, transport en branden zorgen ervoor dat er veel uitstoot is van stoffen zoals bijvoorbeeld CO2. Dit zijn stoffen die niet goed zijn voor onze planeet. Lees verder om koel te blijven in de zomer!

lamellen

De opwarming van de aarde

Deze stoffen vallen moeilijk uiteen en blijven op deze manier dus lang in de lucht hangen. Dit zorgt ervoor dat er een deken zich om de aarde heen begint te vormen. Deze deken laat vanuit de ruimte licht en warmte binnen maar vanuit de aarde stoot deze deken de warmte af. Dit zorgt voor een stijgende temperatuur. Als gevolg van deze stijgende temperatuur verandert het klimaat en dus het weer in diverse gebieden. Een goed voorbeeld hiervan zijn de regenbuien die ervoor zorgden dat delen van Limburg, België en Duitsland onderwater kwamen te staan.

lamellen dak

Koel blijven in de zomer: Een lamellen dak als oplossing

Het is dus belangrijk dat de mens zich goed voorbereidt op deze warme temperaturen. Dit kunnen mensen doen door meer schaduw te creëren in hun tuin. Dit kan bijvoorbeeld met een lamellen dak. Het lamellen dak is meestal gemaakt van kunststofbuizen of -balken. Deze buizen of balken worden in een frame geplaatst. Dit gebeurt om en om. Hierdoor kan de wind en kleine streepjes zon door het frame heen. Het frame wordt vervolgens op een aantal poten gezet. Dit zorgt ervoor dat het dus een lamellen dak wordt. Sommige lamellen daken kunnen ook dichtgemaakt worden. De lamellen kunnen dan worden gedraaid. Deze sluiten dan vervolgens aan elkaar aan. Zo komt er geen regen, zon of wind doorheen. Ideaal voor wanneer het even gaat regenen.

Kies voor meer groen in de tuin om koel te blijven in de zomer

Een andere optie om meer verkoeling te creëren in de tuin is door het gebruik van planten en bomen. De planten en bomen zijn een natuurlijke manier om schaduw te creëren in de tuin. Dit is natuurlijk beter voor de aarde. De bladeren van de struiken zorgen voor een natuurlijke schaduw. Hierdoor zakt de temperatuur in de tuin met soms wel een aantal graden. Tevens zorgt meer groen in de tuin voor een betere afwatering. Zo wordt het steeds vaker aangeraden om tegels te vervangen door groen. Het water kan dan makkelijker in de grond zakken. Wanneer er te veel tegels zijn dan spoelt het water weg. Als laatste zorgt meer groen in de tuin ook voor leukere en gezelligere sfeer. Zo komen er veel meer vogeltjes voorbij en zullen ook andere dieren en insecten zich sneller nestelen in de tuin.

lamellen dak
Lees ook:  Hoe creëer je een boho chic stijl in huis
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!