Wanneer je een huis gaat verbouwen krijg je te maken met heel veel verschillende soorten afval. Het is lastig om dit allemaal makkelijk weg te brengen om zo door te kunnen gaan met de verbouwing. Daarnaast wil je bij het verbouwen van een huis ook nog een beetje denken aan het milieu, vaak beland veel afval op dezelfde hoop tijdens een verbouwing, dit is niet de bedoeling. Maar hoe kan je dan het beste het puin van een verbouwing verzamelen en afvoeren? Wij hebben wat tips voor je op een rij gezet. Lees hieronder snel verder.

 

Tip 1: Al het afval verzamelen

Het is tijdens een verbouwing heel erg belangrijk dat je al het afval kan verzamelen en zo een opgeruimde werkplek overhoud om te kunnen verbouwen en klussen. Daarom is het handig om al je afval op een plek te verzamelen, meestal is het handigste om dit buiten het huis te doen in bijvoorbeeld een voor- of achtertuin. Een bouwbak huren is hiervoor een hele handige uitkomst, hierin kan je makkelijk het afval verzamelen. Wanneer de bak vol is wordt deze ook nog eens opgehaald, ideaal toch?

 

Tip 2: Afval scheiden in bakken

Doordat er tijdens een verbouwing heel veel afval vrij komt is het soms lastig om dit van elkaar te scheiden, toch is dat heel erg belangrijk voor het milieu. Een goede en gemakkelijke oplossing hiervoor is door te kiezen voor bijvoorbeeld twee of drie kleinere bouwbakken. Zo kan je een bouwbak voor plastic afval, voor groen afval en voor rest afval gebruiken. Er zijn verschillende formaten bouwbakken en hierdoor kan je er makkelijk drie plaatsen op twee parkeerplaatsen. Een bouwbak is namelijk makkelijk te plaatsen op een parkeerplaats voor de deur van het huis, hierdoor ben je ook geen overlast tot de buren.

 

Tip 3: Kijk wat opnieuw te gebruiken is

Het verzamelen van afval en het sorteren hiervan is een hele tak maar het moet natuurlijk wel gebeuren. Het beste is natuurlijk om een grote hoeveelheid afval te voorkomen en door te kijken of het materiaal opnieuw gebruikt kan worden. Stel dat je een hele keuken uit het huis gaat halen, kijk eens of je iemand kan vinden die bijvoorbeeld de keuken of een deel ervan kan gebruiken. Vaak kan je iemand hier heel erg blij mee maken en zo wordt het materiaal gerecycled en krijgt het een nieuwe bestemming.

Lees ook:  De voordelen van kamerplanten