Douglas hout behandelen – Van nature is Douglas een houtsoort met een hoge duurzaamheid. De houtsoort heeft dit te danken aan het hoge percentage kernhout wat gevormd wordt. In het kernhout bevindt zich de hars wat na verloop van tijd verhard. Dankzij deze verharding heeft het hout minder kans op schimmels die uiteindelijk zorgen voor het rottingsproces, dankzij deze eigenschap gaat het hout langer mee. Dit betekent dat Douglas 10 tot 15 jaar mee gaat in onbehandelde staat. Maar wil je dat het hout nog langer mee gaat dan kun je het beste het hout behandelen of behandeld kopen.

vloerglijders

Verleng de levensduur met 5 jaar na elke behandeling

Op basis van het boven genoemde informatie kun je bijna zeggen dat je Douglas niet hoeft te behandelen als het al zo lang mee gaat. Maar wanneer je het hout wel behandeld kun je ervan uit gaan dat het nog langer mee gaat. Met elke behandeling verleng je de levensduur met wel 5 jaar. Douglas behandelen is dus een zeer goede keuze om te zorgen voor duurzaamheid. Zo kun je nog langer genieten van jouw meubel, schutting of vlonder.

vloerglijders

Laten vergrijzen, of behandelen tegen vergrijzing

Wanneer je het hout niet behandeld gaat het nog steeds lang mee. Maar na verloop van tijd ga je merken dat het hout gaat vergrijzen. Dankzij de elementen in de natuur kun je dit niet ontkomen, het gebeurd gewoon. Door Douglas te behandelen kun je dit voorkomen en nog langer genieten van de mooie kleuren van het hout. Maar het kan ook je keuze zijn om het hout eerst expres te laten vergrijzen waarna je het hout behandeld. Het kan namelijk mooie effecten geven wanneer het hout een beet vergrijst is.

vloerglijders

Douglas hout behandelen op verschillende manieren met een eigen eindresultaat

Douglas kun je op verschillende manieren behandelen. Impregneren, beitsen, oliën of verven elke behandeling heeft zijn eigen effect op het hout. Het is maar net wat voor eindresultaat je wil creëren. Net als met alles is het belangrijk dat je het hout eerst goed schoonmaakt voordat je het gaat behandelen. Dit zorgt ervoor dat je het beste resultaat gaat behalen na de hele behandeling. Wanneer het net niet goed schoon is ga je op het eind deze plekken altijd zien en dat is vervelend na het harde werk. Voorbereidend werk kost nu eenmaal veel tijd maar het zorgt nu wel voor een verbluffend eindresultaat waar je lang van kan genieten. Om van je harde werk te kunnen blijven genieten wil je natuurlijk het hout ook goed beschermen. Zeker tegen de meubels die over het hout heen schuiven. Om krassen te voorkomen kun je vloerglijders gebruiken. Op die manier kun je lekker lang genieten van jouw houten vlonder.

Bekijk ook:

Lees ook:  Zo houd je een zolderkamer koel in de zomer
Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!