De verlichting die je kiest in je woonkamer kan een groot verschil maken op het gebied van sfeer. Of je nu liever tv kijkt in je woonkamer, een goed boek leest of juist veel vrienden uit wil nodigen, de goede verlichting is cruciaal en kan het verschil maken tussen een saaie en een gezellige sfeer. Dat is dan ook precies de reden dat we in deze blog een aantal tips behandelen voor het creëren van de juiste sfeer in de woonkamer met verlichting. Lees snel verder en ontdek onze lampen woonkamer inspiratie.

Tip 1: Maak gebruik van verschillende soorten lampen

Er zijn hanglampen die misschien de hele kamer kunnen verlichten, maar vaak creëer je hiermee een ongezellige sfeer. Om juist een warme en uitnodigende sfeer te creëren, kun je het beste verschillende soorten lampen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staande lampen, tafellampen, maar ook wandlampen om de kamer te verlichten. Op deze manier creëer je een hele mooie verlichting in je woonkamer. Om vooraf te bepalen hoeveel en wat voor een lampen je allemaal nodig hebt, kun je een lichtplan voor je woonkamer (laten) maken. Hiermee krijg je ook gelijk lampen woonkamer inspiratie.

Verlichting woonkamer

Tip 2: kies voor warm licht

Vaak is de kleur van het licht de sleutel tot een gezellige sfeer in de woonkamer. Het is belangrijk om koude en felle verlichting te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor lampen die licht hebben met een warme tint. Dit type licht geeft je kamer namelijk een knusse en uitnodigende uitstraling. Sfeervolle verlichting in je woonkamer creëert dus ook een sfeervolle woonkamer.

Tip 3: maak gebruik van dimmers

Een dimmer zorgt ervoor dat je de hoeveelheid licht aan kunt passen aan de sfeer die je wil creëren. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de activiteit die je in je woonkamer wil gaan doen. Zo kun je dimbare verlichting goed gebruiken als je een film wilt gaan kijken, of juist als je van plan bent om een boek te gaan lezen. Je kunt er dan voor kiezen om het licht te dimmen of juist helderder te zetten.

Tip 4: richt de verlichting op de juiste plekken

Als je graag wilt dat je woonkamer een gezellige sfeer krijgt, is het belangrijk om de verlichting op de juiste plekken te richten. Zo kun je bijvoorbeeld een staande lamp naast een bank plaatsen om op deze manier een gezellige leeshoek te creëren. Ook kun je een wandlamp boven een schilderij hangen om er de aandacht op te vestigen. Denk hierbij in ieder geval goed na wat belangrijk is voor jou in jouw woonkamer. Dit kun je dan uitlichten.

Woonkamer verlichting ideeën

Tip 5: verlichting combineren met decoratie

Verlichting is niet alleen erg praktisch, maar het kan ook dienen als decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor unieke designer lampen. Design verlichting voor je woonkamer is namelijk een goede manier om je woonkamer nét dat beetje extra luxe te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een staande lamp met een designerkap en een bijpassende tafellamp om zo een geheel te creëren.

Lees ook:  kleurencombinaties woonkamer: hoe je de juiste kleuren kiest

Als je meer tips wil over hoe je je huis gezelliger kunt maken, klik dan hier.  Ook vertellen we in een andere blog meer over de juiste kleurencombinaties in een woonkamer. We hopen in ieder geval dat we je met deze tips hebben kunnen helpen om te beginnen met de verlichting in je woonkamer. Met deze tips kun je de verlichting in de woonkamer gebruiken om een uitnodigende sfeer te creëren. Of je nu gasten hebt of gewoon een gezellige avond thuis wilt hebben met je partner. We wensen je in ieder geval veel plezier met je nieuwe verlichting!

Meggie Houben

Meggie Houben

Hallo, ik ben Meggie! In 2012 ben ik afgestudeerd van hogeschool Zuyd, waar ik de opleiding interieurdesign heb gedaan. Ik heb een passie voor het tot leven brengen van een ruimte. Of dat nu een winkelruimte, een woonkamer of een badkamer is! Daarnaast schrijf ik veel om anderen te inspireren. Dit doe ik ook online! Tijdens mijn carrière heb ik geleerd om verschillende tools in te zetten om producten en ideeën tot leven te laten komen op websites. Ik ben ook een alleenstaande moeder van 2 stoere jongens! Joeri (5) en Casper (3). Zij hebben mij geïnspireerd om op betertarief.nl de allerbeste prijsjes te zoeken voor alledaagse huis, tuin en keuken middelen, accessoires en gadgets die het leven leuker en makkelijker maken!