De verlichting die je kiest in je woonkamer kan een groot verschil maken op het gebied van sfeer. Of je nu liever tv kijkt in je woonkamer, een goed boek leest of juist veel vrienden uit wil nodigen, de goede verlichting is cruciaal en kan het verschil maken tussen een saaie en een gezellige sfeer. Dat is dan ook precies de reden dat we in deze blog een aantal tips behandelen voor het creëren van de juiste sfeer in de woonkamer met verlichting. Lees snel verder en ontdek onze woonkamer verlichting inspiratie.

Tip 1: Maak gebruik van verschillende soorten lampen

Er zijn hanglampen die misschien de hele kamer kunnen verlichten, maar vaak creëer je hiermee een ongezellige sfeer. Om juist een warme en uitnodigende sfeer te creëren, kun je het beste verschillende soorten lampen gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan staande lampen, tafellampen, maar ook wandlampen om de kamer te verlichten. Op deze manier creëer je een hele mooie verlichting in je woonkamer. Om vooraf te bepalen hoeveel en wat voor een lampen je allemaal nodig hebt, kun je een lichtplan voor je woonkamer (laten) maken. Hiermee krijg je ook gelijk verlichting woonkamer inspiratie.

Tip 2: kies voor warm licht

Vaak is de kleur van het licht de sleutel tot een gezellige sfeer in de woonkamer. Het is belangrijk om koude en felle verlichting te vermijden en in plaats daarvan te kiezen voor lampen die licht hebben met een warme tint. Dit type licht geeft je kamer namelijk een knusse en uitnodigende uitstraling. Sfeervolle verlichting in je woonkamer creëert dus ook een sfeervolle woonkamer.

Tip 3: maak gebruik van dimmers

Een dimmer zorgt ervoor dat je de hoeveelheid licht aan kunt passen aan de sfeer die je wil creëren. Dit is natuurlijk helemaal afhankelijk van de activiteit die je in je woonkamer wil gaan doen. Zo kun je dimbare verlichting goed gebruiken als je een film wilt gaan kijken, of juist als je van plan bent om een boek te gaan lezen. Je kunt er dan voor kiezen om het licht te dimmen of juist helderder te zetten.

Tip 4: richt de verlichting op de juiste plekken

Als je graag wilt dat je woonkamer een gezellige sfeer krijgt, is het belangrijk om de verlichting op de juiste plekken te richten. Zo kun je bijvoorbeeld een staande lamp naast een bank plaatsen om op deze manier een gezellige leeshoek te creëren. Ook kun je een wandlamp boven een schilderij hangen om er de aandacht op te vestigen. Denk hierbij in ieder geval goed na wat belangrijk is voor jou in jouw woonkamer. Dit kun je dan uitlichten.

Tip 5: verlichting combineren met decoratie

Verlichting is niet alleen erg praktisch, maar het kan ook dienen als decoratie. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor unieke designer lampen. Design verlichting voor je woonkamer is namelijk een goede manier om je woonkamer nét dat beetje extra luxe te geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een staande lamp met een designerkap en een bijpassende tafellamp om zo een geheel te creëren.

Lees ook:  Kleur op de muur: zo fleur jij je woonkamer op

Als je meer tips wil over hoe je je huis gezelliger kunt maken, klik dan hier. We hopen in ieder geval dat we je met deze tips hebben kunnen helpen om te beginnen met de verlichting in je woonkamer. Met deze tips kun je de verlichting in de woonkamer gebruiken om een uitnodigende sfeer te creëren. Of je nu gasten hebt of gewoon een gezellige avond thuis wilt hebben met je partner. We wensen je in ieder geval veel plezier met je nieuwe verlichting!